Psi pomagači su istrenirani kako bi znali reagirati na različite probleme koji njihovi vlasnici imaju sa zdravljem – bilo da se radi o iznenadnim problemima kod osoba koje imaju dijabetes ili pak epileptičnih napada. Danas psi mogu učiniti jako puno toga. Jedna osoba koja zna jako puno o sposobnostima pasa pomagača jest Amber Oliver.

Amber je profesionalni trener pasa sa certifikatom. No uz to što je ona trener, Amber isto tako pati i od iznenadnih napada panike.

Snimka zaslona: YouTube

Amber je uspjela istrenirati svog petogodišnjeg psa Oakleya koji zna prepoznati bilo kakve promjene koje se mogu dogoditi u njezinom tijelu kao što su promjena temperature tijela, disanje, otkucaji srca – bilo što što bi moglo ukazati na nadolazeći napad panike. Ono što je nevjerojatno je da Oakley može detektirati Amberine napadaje panike prije nego što se oni dogode.

Dok su čekali let za Cincinnati u Međunarodnoj zračnoj luci u Sjevernom Kentuckyju, Amber je uspjela snimiti nevjerojatne sposobnosti svoga psa.

Snimanje je započelo istog trenutka kada je Oakley skočio na noge, počeo se vrtjeti uokolo i dok je počeo zavijati. Oakley je znao prepoznati to da se Amber nalazi u emocionalnoj krizi i osim toga znao je što učiniti kako bi kriza prestala. Nakon što bi Amber svoju pozornost usmjerila na njega, Oakley bi započeo sa idućim korakom svog treninga: sjeo bi točno ispred nje.

Snimka zaslona: YouTube

Amber je znala da je Oakley uvježban da sjedne ispred nje kako bi razdvojio njezine ruke i kako bi ih odmaknuo od njezina lica. Možete vidjeti Oakleyeve pokušaje da odvrati Amber s obzirom da ga je ona uvježbala da joj Oakley pomogne da ona stavi svoje ruke na njega i da se tako smiri.

Nakon što bi se Amber usredotočila na milovanje Oakleya, on bi svoje snažno tijelo stavio između njezinih nogu kao da je čuva. Nakon toga, Oakley bi se još više privio uz nju, dok bi ona milovala njegova prsa i svojim licem gladila njegovu glavu. Ne samo da bi ovo maženje pomoglo Amber da zaboravi na svoj napad panike, već bi u tim trenucima i Oakley jako uživao.

Snimka zaslona: YouTube

On bi drage volje sjedio u tom položaju i dopustio bi joj da se zgrabi za njega kao za pojas za spašavanje u tijeku oluje. Bez njegove pomoći, Amber bi u tren oka završila plačući u jednome kutu zračne luke. Oakley je dokaz da su ljudi i psi stvoreni kako bi bili najbolji prijatelji. Kakav pas!

U videozapisu pogledajte kako ovaj talentirani pas opaža i nakon toga odvraća pozornost svoje vlasnice i kako se njezino stanje polako vraća u normalu.