Pastor upozorava na komunikaciju s mrtvima: Biblija to izričito zabranjuje!

“Ne težite komunikaciji s mrtvima, jer traženje poruka od mrtvih je dokaz da se biblijska istina o Bogu ili ne razumije ili se u nju ne vjeruje. U svakom slučaju, Bog je obeščašćen!”

Samo nekoliko dana prije Noći vještica, pastor i teolog John Piper upozorio je na komunikaciju s mrtvima i objasnio zašto je traženje poruka od preminulih u suprotnosti s biblijskim naukom i sramoti Boga.

U nedavnoj epizodi Pitajte pastora Johna (Ask Pastor John), 77-godišnji kancelar fakulteta i sjemeništa Bethlehem u Minneapolisu, Minnesota, odgovorio je na pitanje čitatelja iz regije Gauteng u Južnoj Africi, čije se pitanje vrtilo oko uvjerenja da kada osoba umre, njihov duh ili duša ostaju na Zemlji, zahtijevajući da ih njihova obitelj vrati pomoću drveta prije nego što pokojnik može “počivati ​​u miru” i otići Bogu.

Ova praksa, rekao je čitatelj, ukorijenjena je u južnoafričkoj narodnoj pobožnosti, a neki kršćani su također uključeni u ovo praznovjerje.

Traženje poruka od mrtvih nije u skladu s Biblijom

Piper je započeo naglašavajući da je Biblija jasna po tom pitanju: “Ne težite komunikaciji s mrtvima, jer traženje poruka od mrtvih je dokaz da se biblijska istina o Bogu ili ne razumije ili se u nju ne vjeruje. U svakom slučaju, Bog je obeščašćen”, rekao je.

Nadalje je predstavio četiri ključne točke o Bogu koje treba razumjeti i vjerovati im da bismo shvatili zašto je traženje poruka od mrtvih protivno kršćanskoj vjeri.

Prvo je Piper naglasio da, prema Bibliji, kada osoba umre, Bog odmah uzima njihovu dušu ili k sebi ili na mjesto mučenja. Citirajući stihove poput Luke 23,43 i 2. Korinćanima 5,8 , razotkrio je ideju da duše mogu lutati Zemljom nakon smrti.

“[Taj] dio prakse u Južnoj Africi temelji se na nerazumijevanju Božjeg djelovanja u postupanju s mrtvima”, rekao je.

VIDI OVO: Zašto Bog zabranjuje komunikaciju s mrtvima?

Biblijske zabrane u vezi komunikacije s mrtvima

Drugo, ukazao je na izričite biblijske zabrane savjetovanja s mrtvima. Citirajući Izaiju 8,19, jasno je dao do znanja da je Bog strogo zabranio traženje poruka od preminulih. Stih glasi: “Reknu li vam: “Duhove pitajte i vrače koji šapću i mrmljaju” – dakako, narod mora pitati svoje “bogove” i za žive u mrtvih se raspitivati!”

Piper je također naglasio da je Bog svom narodu već osigurao obilje komunikacije i vodstva. Naglasio je da traženje poruka od predaka pokazuje nedostatak povjerenja u Božju dostatnost da prenese ono što je potrebno za plodonosan život na slavu Bogu.

[Traženje] poruka od predaka, Biblija uči, sramoti Boga, koji je tako raskošno komunicirao s nama o svim stvarima koje su nam potrebne da živimo onako kako on želi da živimo”, naglasio je.

Bog kontrolira sva područja našeg života

Na kraju je istaknuo da traženje poruka od predaka odražava nevjeru u Božju providnu kontrolu nad svim aspektima života. Tvrdi da bi Božja providnost, kako je navedeno u Rimljanima 8,32 i kroz cijelu Bibliju, trebala pobuditi povjerenje da će On pružiti sve što je potrebno Njegovoj djeci.

“Traženje poruka od predaka podrazumijeva nevjeru u veličanstvene primjene za Božju djecu da Božja providnost sve kontrolira i sve prožima — naime, da on sve radi po toj providnosti za naše dobro dok Mu vjerujemo”, naglasio je.

Nedavno istraživanje Pew Research Centera pokazalo je da 53% Amerikanaca kaže da su imali interakcije s voljenima koji su umrli. Od njih je 46% doživjelo interakciju unutar sna, dok je 31% tvrdilo da se to dogodilo na neki drugi način.

Dodatno, 34% ispitanika reklo je da su “osjetili prisutnost” preminulog člana obitelji, 28% je s njima razgovaralo o svojim životima, a 15% je osjetilo da je preminuli rođak “došao” do njih.

NAJNOVIJE!