NaslovnicaVijestiKršćanske vijestiPastor uzvratio islamskim teroristima koji su napali njegovu crkvu nečim što nisu...

Pastor uzvratio islamskim teroristima koji su napali njegovu crkvu nečim što nisu očekivali

Pastor oprostio islamskim ekstremistima koji su napali njegovu crkvu, citirajući Izlazak 14,14: „Jahve će se boriti za vas.”

Nakon što je njegovu crkvu napala i uništila grupa islamskih ekstremista, ovaj pastor je odgovorio čineći ono što je zapisano u Izlasku 14,14. Bibljski stih kaže: “Jahve će se boriti za vas. Budite mirni!”

Pastor Matta (puno ime nije objavljeno iz razloga sigurnosti) je upravo to i učinio. Zadržao je svoj mir odbijajući podnijeti tužbu protiv optuženih, a čak im je i oprostio za ono što su učinili njegovoj crkvi u Turskoj, sudeći po Christian Aid Mission.

“Tijekom suđenja, sudac me je pitao hoću li podići tužbu ili ne,” rekao je pastor Matta. “Odgovorio sam”, ”Ne podižem tužbu jer mi je Gospodin rekao da oprostim.”

“Sudac je pričekao nekoliko trenutaka i opet pitao, ”Čak ne tražite ni odštetu zbog slomljenih prozora i kamere? “Odgovorio sam, Ne, ne želim to; jedino što želim da se zna je da mi nismo loši ljudi.”

Iznenađeni sudac je onda odlučio iako pastor neće podnijeti tužbu, njegova je dužnost kao sudcu suditi optuženima zbog štete nanesene bogoslužnom prostoru.

Islamski ekstremisti su oštetili prozore i kameru pastora iznajmljene crkve. Napadači su navodno bili ljuti zbog toga što sve veći broj muslimana okreće leđa vjeri i prihvaćaju Isusa s vodstvom crkve, koja se nalazi u predjelu Crnog mora Turske.

Iako su napadači mislili da će njihovo djelo otjerati ljude od crkve, dogodilo se suprotno. Vijest o napadu i odgovoru koji je dala crkva se brzo proširio kroz regiju, potičući mnoge da posjete crkvu.

“Slavimo Boga nakon ovog napada, jer su dobre vijesti o nama objavljene u mnogim novinama, a neki dužnosnici su dolazili posjetiti nas,” rekao je pastor Matta.

Pastor je otkrio da muslimani prihvaćaju Isusa dramatičnom brzinom, privučeni ljubavlju i milosrđem kršćana.

Podijelio je da kršćanske izbjeglice koje su pobjegle iz Iraka su došle u njegovu crkvu, te svjedoče o gubitku, žalosti i svireposti ISIL-ovih militanata koji progone kršćane u teritorijima koje zauzmu.

Pastor Matta je rekao kako sve što može reći izbjeglicama su riječi samog Isusa Krista: “Volite svoje neprijatelje.”