Ovako divnu izvedbu pjesme ”The Sound of Silence” nikada niste čuli

Potrebni su sati i sati smišljanja i vježbe kako bi se izvela ovako savršena izvedba, no Pentatonix u tome svaki put uspijeva.

Grupa Pentatonix se vratila sa predivnom obradom pjesme „The Sound of Silence“ (Zvuk tišine). Ova je talentirana skupina s radom započela 2011. godine, ali su se katapultirali u zvijezde pobjedom u emisiji „The Sing Off“.

Od tog trenutka su oni postali jako popularno ime te su preradili neke od jako popularnih pjesama kao što su „Reci Marijo“ i „Aleluja“.

Sada su se vratili sa fantastičnom izvedbom pjesme „The Sound of Silence“. Ta popularna pjesma je nastala iz 1964., a tvorci su joj slavni Simon & Garfunkel.

Od tada su mnogi drugi pjevači prepjevavali tu poznatu melodiju. Jedna od najpopularnijih prerada je djelo rock benda, Disturbed, 2015. No Pentatonixova obrada pjesme je drugačije od svega što ste do sada čuli.

“Hello darkness, my old friend
I’ve come to talk with you again
Because a vision softly creeping
Left its seeds while I was sleeping
And the vision that was planted in my brain
Still remains
Within the sound of silence”

(slobodni prijevod)

„Pozdrav tamo, stara prijateljice

Ponovno sam došao razgovarati s tobom

Jer tiha vizija koja se u moj san ušuljala

Ostavila je svoje sjeme

I slika koju mi je usadila u um

Još ostaje

U zvuku tišine“

Kada izvodite pjesmu bez instrumentalne pratnje, svaki zvuk koji čujete proizvode ljudski glasovi. Nema instrumenata ni pozadinske glazbe.

Potrebni su sati i sati smišljanja i vježbe kako bi se izvela ovako savršena izvedba, no Pentatonix u tome svaki put uspijeva. Ova talentirana skupina ima dar prepoznavanja savršenih pjesama za svoje glasove. Ova će pjesma biti u pamćenju kao jedna od njihovih najboljih.