NaslovnicaZdravljeLijekovi iz prirodePoznata travarka otkriva: Ova tri korova su dar od Boga - liječe...

Poznata travarka otkriva: Ova tri korova su dar od Boga – liječe cijelo tijelo

Ruska travarka Elena Feodorova Zitseva tvrdi da nas neki korovi mogu spasiti od bolesti, a najbolje biljke su: čičak, pirika i maslačak.

Od ova tri korova može se napraviti napitak ili čaj, a njihova kombinacija donosi tijelu apsolutno zdravlje.

Pirika

Ne postoji niti jedan vrt bez pirike, a korisna je za liječenje brojnih bolesti – od oftamologije do onkologije.

Pogledajte samo mačke i pse koji često znaju pasti piriku. Za čovjeka je ovaj korov neprocjenjiv jer obnavlja poremećen metabolizam.

Pirika liječi ciste, urinarne infekcije, izbacuje kamenje iz bubrega, liječi bolesti pluća, kroničnog bronhitisa, crijevnih bolesti, dijabetesa, hipertenziju.

Korijen pirike liječi disfunkciju jajnika kod žena, tuberkolozu, furunkulozu.

Jednostavno ne postoji kontradikcija kada se koristi pirika. Zdravija je i ukusnija od pšenice. Od suhog korijena se može napraviti i kava ili kaša.

Maslačak

Maslačak je također korov. U rano proljeće neophodno je obrati mlade listove maslačka, potopiti ih vodu da bi se oslobodili gorčine pa od njih napraviti salatu.

Od ovog lišća se može skuhati i juha, a korijen se može ispeći s krumpirom.

Lišće maslačka liječi anemiju, rak želuca i jetre, artritis, osteoporozu, upalu limfnih čvorova…

U jesen ako vidite maslačak koji nije procvjetao, iskopajte korijen i osušite ga – to je čisto blago.

Čičak

Danas rak bukvalno kosi ljude, a čičak je biljka koja može pomoći.

Čičak može pomoći ljudima koji imaju dijabetes, bronhitis, artritis, reumatizam, osteoporozu, frakture kostiju itd. Čičak je u stanju izliječiti i hepatitis C.

Čičak liječi tumor jetre kao i cirozu jetre. Pomaže u smanjenju kolesterola, liječi bubrege, izbacuje kamen iz bubrega i žuči.

Korijen čička sprečava gripu i normalizira temperaturu. Čaj od korijena čička i cvijeta lipe uspješno liječi prehladu i gripu.

Elena Feodorova Zitseva savjetuje da se korijenje ovog korova vadi u rano proleće, ali može i u jesen. Da se prirodno suši, zatim melje i koristi za pripavak kaša, kave i pravljenje kruha, prenosi Stil.