Pismo koje svaka žena treba pročitati: Tata objašnjava kćeri što je prava ljepota!

Pismo koje je tata četverogodišnje kćeri napisao treba pročitati svaka žena. U njemu se krije tajna prave ljepote.

Otac jedne četverogodišnje djevojčice piše svojoj najdražoj djevojci pisma koja joj planira dati jednog dana da ga pročita, ali on piše i svim ženama koje žele čuti riječi jednog oca.

Podsjeća da nitko ne smije i ne može definirati istinsku ljepotu žene, iako će mnogi to pokušati učiniti.

Svjestan prave i prirodne ljepote svake žene, on ne želi da njegova kći jednog dana zamaskira svoje lice i šminkom mijenja svoj izgled – jer su joj drugi rekli da joj je to neophodno. Zato vrijedno radi na tome da se ona ne pokori tipičnoj predstavi žene koju mediji nude i, iako smatra da je pred njim veliki posao, vjeruje da će uspjeti.

Evo njegovog pisma:

“Draga malena,

Dok ti ovo pišem, sjedim u odjeljku u kojem se prodaje šminka u jednoj lokalnoj trgovini. Nedavno mi je prijatelj poslao poruku da se nalazio na sličnom mjestu i rekao mi da se osjeća kao da je na jednom od najsurovijih mjesta na svijetu. Zato sam htio pokušati razumjeti zbog čega je tako. I sada, dok sjedim ovdje, počinjem se slagati s njim. Riječi imaju moć, a riječi koje na rafovima sa šminkom vidim su vrlo moćne. Riječi i fraze poput sljedećih: pristupačno prelijepo, bezgrešno, besprijekorna završnica, sjajna snaga, tekuća moć, odaberite prirodno, prkosi godinama, trenutno vraća vrijeme, izaberi svoj san, gotovo gola i prirodna ljepota.

Kada postaneš roditelj djevojčice, shvatiš da je ona jaka koliko i svi oko nje – ona je sila na koju treba računati, vatrena duša s istim željama i strastima kakve ima svako drugi. Ipak, dok sjedim u dijelu prodavaonice u kojem se nudi šminka, uviđam da je većina neće vidjeti kao takvu. Vidjet je kao lijepo lice i tijelo za uživanje. I reći će joj da mora izgledati na određeni način kako bi vrijedila i bila utjecajna.

Ali riječi imaju moć i, možda, samo možda, riječi oca mogu natjecati s riječima svijeta. Možda očeve riječi mogu pomoći djevojčici pretvoriti šamar institucionaliziranog srama u stabilan osjećaj vlastite vrijednosti i ljepote.

što je prava ljepota
Foto: Stocksnap.io

Očeve riječi nisu druge riječi, ali imaju drugačije značenje:

Sjajna snaga

Neka tvoja snaga ne bude u noktima, već u srcu. Shvati tko si, a potom ćeš se moći uspješno probiti kroz život.

Izaberi svoj san

Ali neka taj san ne dođe s vješalice. Nađi tiho mjesto u sebi i posadi tu prave snove. Otkrij što želiš u ovom svijetu, a kada izabereš – nastavi s time, s integritetom i nadom.

Gola

Svijet želi da se razgolićiš. Međutim, ti skini rukavice. Reci što ti je na srcu. Budi ranjiva. Riskiraj. Voli sve koji i sami jedva znaju što je to ljubav. Čini to ogoljeno. Otvoreno. Raskalašeno.

Bezgrešna

Budi uvijek svjesna jedne stvari – bezgrešnost ne postoji. To je iluzija koju su stvorili ljudi koji su zainteresirani za tvoj novčanik. Izabereš li tragati za savršenstvom, budi nepogrešivo zahvalna zbog toga tko si i zbog svih koji te okružuju.

Prkosi godinama

Tvoja koža će se naborati, mladost će iščeznuti, ali tvoja duša će vječno ostati mlada. Uvijek će znati kako se igra, kako da uživa i kako luduje u ovom životu u kom imamo samo jednu priliku. Prkosi starenju svog duha.

Besprijekorna završnica

Kraj nema nikakve veze s tim kako danas izgledamo, ali ima veze s time kakav je naš život. Neka, zato, godine života budu priprema za dan kada će doći kraj. Stari graciozno, rasti mudro, voli toliko da ljubavlju obuhvatiš sve ljude. Neka tvoja besprijekorna završnica bude spokojan zagrljaj kraja i put ka nepoznatom, a tvoj život dar svakome kome si u srcu.

Malena, ti voliš sve što je ružičasto i ukrašeno, a siguran sam da ćeš jednog dana i sama shvatiti je li šminka zaista važna. Ipak, molim se da ti jedna riječ postane važna – posljednja riječ koju izgovoriš prije spavanja, kada te pitam gdje si najljepša. Riječ koja je toliko svjetla da je nijedan korektor ne bi mogao sakriti.

Gdje si najljepša? Unutra.

Od mog srca tvom,

Tata.”

NAJNOVIJE!