PISMO TERORISTIMA: “Ubili ste moju najveću ljubav, ali vas ja nikada neću mrziti”

Znam da će ona biti uz nas svakog dana i da ćemo se sresti u raju slobodnih duša u koji vi nikada nećete ući, napisao je Antoine kojem su teroristi ubili suprugu.

Antoine Leiris napisao je otvoreno pismo teroristima koji su mu u petak u dvorani Bataclan ubili suprugu Hélène Muyal-Leiris, piše Daily Mail.

– U petak navečer ukrali ste život jednoj izuzetnoj osobi, ljubavi mog života, majci mog sina, ali neću vas mrziti. Ne znam tko ste i ne želim znati, vi ste mrtve duše. Ako nas je Bog za kojeg vi slijepo ubijate stvorio po svom liku, svaki metak u tijelu moje žene, rana je u njegovom srcu.

Želite da se bojim, da u svoje sunarodnike gledam s nepovjerenjem, da žrtvujem svoju slobodu radi sigurnosti. No, izgubili ste. Igrač je i dalje u igri.

Vidio sam je jutros. Konačno, nakon noći i dana iščekivanja. Bila je jednako lijepa kao i kada je otišla u petak navečer, jednako lijepa kao prije više od 12 godina kada sam se ludo zaljubio u nju. Naravno da sam shrvan tugom, tu malu pobjedu vam priznajem, ali će ona kratko trajati.

Znam da će ona biti uz nas svakog dana i da ćemo se sresti u raju slobodnih duša u koji vi nikada nećete ući. Nas dvojica, moj sin i ja, bit ćemo jači od bilo koje vojske svijeta. Ne mogu gubiti više nimalo vremena na vas jer se moram vratiti sinu koji se upravo probudio.

On ima svega 17 mjeseci, sada će jesti, kao i svakog jutra, onda ćemo se igrati kao i svakog drugog dana i cijeli život moj će sin biti sretan i slobodan. Zato što vas ni on nikada neće mrziti – napisao je Antoine.

NAJNOVIJE!