Zašto je dobro pjevati Gospodinu
Foto: Unsplash

Pjevajte Jahvi pjesmu zahvalnu, svirajte na citari Bogu našem“! (Psalam 147, 7)

Učenje o zahvalnosti Bogu zbog onoga što nam je dao je važan dio našeg duhovnog putovanja. Kakao učiniti da zahvalnost prema Bogu bude integralan dio naših života?

Jedan od najvažnijih načina je pjevanjem. Biblija kaže: „Pjevajte Jahvi pjesmu zahvalnu, svirajte na citari Bogu našem“! (Psalam 147, 7)

Pjevanje je jedna od stvari koja nas najbrže učini svjesnima Božje prisutnosti. Nije važno koliko smo talentirani. Biblija nas potiče na to da stvaramo radosne zvukove. To čak i svinje čine dok jedu! Ako svinje mogu proizvoditi radosne zvukove, možemo i mi!

VIDI OVO: Jedan čovjek je počeo pjevati, a onda mu se pridružio zbor od 200 djece

Kršćanstvo je vjera pjevanja. O ničemu i nikome drugome ne postoji toliko pjesama kao o Isusu Kristu, čak ni o ljubavi. Zato trebamo biti dio lokalnih crkava. Ne radi se samo o slušanju tjedne poruke iz Biblije.

Barem jednom tjedno, potrebno nam je emocionalno izražavanje, koje nastaje iz pjevanja zahvalnosti Bogu. Bez toga, naša srca će se smanjiti. Ne možemo biti zdravi kršćani bez pjevanja. Potrebni su nam i dojmovi poruke, kao i izražavanje kroz pjevanje.


Otkrio sam da sam, u razdobljima kada mi je najmanje bilo do pjevanja, najviše trebao pjevati. Kada je moje srce hladno, trebao sam biti obnovljen, osvježen i napunjen kroz pjevanje zahvalnosti prema Bogu. U svom užurbanom rasporedu, otkrio sam da slušanje glazbe i pjevanje pjesama slavljenja Boga, obnavljaju moju dušu.

VIDI OVO: Kakvo treba biti istinsko štovanje Boga?

Stoga uključite svoje omiljene pjesme slavljenja ili pronađite dobru kršćansku radio-postaju i pjevajte. Zahvalite Bogu za sve što vam je dao. Stvarajte radosne zvukove za Gospodina.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Pastorrick.com