Ispunjava se biblijsko proročanstvo: Prave se nacrti za izgradnju trećeg hrama u Jeruzalemu

Rabin Richman, direktor Međunarodnog odjela za hramski Institut kaže da radi na nacrtima za izgradnju Jeruzalemskog Hrama.

General Col. Motta Gur je osvojio hramsku goru 1967. Nakon toga, objavio je: “Hramska gora je u našim rukama! Hramska gora je u našim rukama!”

Zauzimanje Hrama je bitno židovskom svijetu jer je na tom mjestu kralj Salomon izgradio prvi židovski Hram. Kada je taj Hram bio uništen, drugi je izgrađen, ali je i taj pao 70. poslije Krista kada su ga Rimljani uništili.

Osvajanje ovog mjesta je značilo da bi Židovi konačno mogli imati svoj dugo očekivani treći Hram.

“Teško je ne vidjeti ono što se dogodilo u proteklih 50 godina kao nešto ogromno – ne samo kao ispunjenje proročanstva – već kao leteći start, snažan početak”, rekao je Richman.

“Nije samo proročki. Više je kao poljubac Neba. Kao božanski poljubac. Kao intimni dodir Božjeg suosjećanja i ljubavi s našom stvarnošću. On ispunjava svoja obećanja.”

Institut već radi na nacrtima za novi hram.

“Danas u paralamentu postoji stranka ljudi koji stalno govore o židovskom pravu na molitvu na hramskoj Gori”, rekao je Richman. “Postoje članovi parlamenta koji govore o izgradnji svetog Hrama. Znate li da prije 20 godina ovim ljudima ne bi bilo dano mjesto na televiziji da ovo govore? Bili bi ismijani.”

NAJNOVIJE!