Pravi vjernik
Foto: Pixabay

Pravi vjernik odbija biti “okolo tjerani svakim vjetrom nauke” (Ef 4,14). Takvim vjernicima ne mogu manipulirati nikakvi učitelji.

Znak zrelih vjernika je odbijanje da budu “okolo tjerani svakim vjetrom nauke” (Ef 4,14). Takvim vjernicima ne mogu manipulirati nikakvi učitelji. Oni ne moraju juriti okolo, jer se goste na zelenoj paši i rastu u Kristu.

Oni su naučili Krista. Njih neće zarobiti glazba, prijatelji, osobnost ili čuda, nego glad za čistom Riječi.

Pavao je rekao: “… da budu u svemu na čast nauci Boga, našega Spasitelja” (Tit 2,10). Što je Kristova nauka? Milost Božja nas uči “da se odrečemo bezbožnosti i svjetskih požuda te da živimo umjereno, pravedno i pobožno u ovom svijetu” (Tit 2,11-12). Kristova nauka će vas preobražavati u Kristovu sliku. Ona će razotkriti svaki skriven grijeh i svaku zlu čežnju.

VIDI OVO: 4 znaka koja odaju zrelog kršćanina

Kristova nauka je nauka o pobožnosti i svetosti. “Ako tko uči drugu nauku i ne pristaje uz spasonosne riječi Gospodina našega Isusa Krista i uz nauku koja je u skladu s pravim štovanjem, taj je naduta neznalica; boluje od zapitkivanja i ispraznog prepiranja. Od toga nastaju: zavist, svađa, psovke, zla sumnjičenja” (1 Tim 6,3-4).

Propovijedanje Kristove nauke blagoslivljat će vas, jačati i hrabriti, ali i osvjedočiti tako duboko da nećete moći sjediti pod njim i još uvijek visjeti na tajnom grijehu.