Policajac je pronašao napušteno dijete
Foto: Facebook

Policajac je pronašao 1-godišnje napušteno dijete. Izgledalo je kao da maleni dječak treba dobro dušu koja će ga utješiti.

James Hurst, iz policijske postaje u Georgiji 2016. godine pronašao je 1-godišnje napušteno dijete. Izgledalo je kao da maleni dječak treba dobro dušu koja će ga utješiti. Nakon što je pronađen dječak je morao ostati u bolnici na pregledu. 

Dječak je u bolnici bio jako uznemiren, a tada je Hurst odlučio pomoći. Budući da je i sam bio otac, Hurst je uzeo dječaka u ruke. Rekao je: „Bilo je to jako uznemiravajuće. Imam i svoje dvoje djece. Bilo je prirodno da sam ga htio smiriti. Nisam ništa od ovoga očekivao.“ 

Naime, jedna je osoba uslikala Hursta kako tješi dječaka, a ta je fotografija postala iznimno popularna. 

Hurst je dodao: „Dječak je bio jako uznemiren. Plakao je i jecao. Pitao sam osoblje bolnice smijem li ga pokušati utješiti kako bi se malo smirio i kako bi oni uspjeli obaviti preglede. Oni su rekli da je to u redu. Nekoliko minuta kasnije, dječak mi je zaspao na prsima sa svom mojom policijskom opremom još na meni. Postalo mi je malo teško tako da sam odlučio sjesti na krevet.“ 

Tada je uslikana ta slavna fotografija dječaka kako leži na prsima policajca i mirno spava. Ta je fotografija mnogima otopila srce, ali Hurst kaže da je učinio što „bi svatko ljudsko biće sa srcem učinilo da se našlo u sličnoj situaciji“. 

GOOD JOB!!! Check this out from Savannah-Chatham Metropolitan Police Department, "In a time of need, Officer Hurst goes…

Objavljuje WTOC Mike CihlaUtorak, 10. svibnja 2016.

Policajac je zahvalio na pozitivnim komentarima, ali je dodao da bi takvo ponašanje trebalo postati norma. 

Rekao je: „Ovaj dječak nije trebao policajca, trebao je nekoga da ga voli i da pazi na njega dok mu ne bude bolje. Budući da i sam imam dva sna, znao sam da je to dijete samo trebalo nekoga da bude uz njega i to sam nastojao učiniti. Nisam očekivao ništa od društvenih mreža“. 

„Ovo nije samo posao policajaca, nego i svakog ljudskog bića s imalo poštovanja prema drugima. Tužno je što je situacija u svijetu toliko loša da nešto ovako maleno dobiva toliko pozornosti. Ipak, hvala svima na lijepim komentarima“. 

Dječak je za sada siguran te je predan socijalnoj službi. 

Policajac Hurst je potpuno u pravu: svi mi trebamo postupiti prema svojoj savjesti kada je riječ o pomaganju drugima, a napose djeci.