Policajac je naredio ženi da otvori prtljažnik

Umjesto da joj napiše kaznu, policajac je naredio ženi da otvori prtljažnik svog auta. Nije imao pojma da ga Thacker slika.

Kada je Chy-Niece Thacker zaustavio policajac dok je išla na intervju za posao, pomislila je da joj dan neće baš dobro proći.

Policajac, poznat kao Jenkins, zaustavio ju je jer je vidio da joj ne rade stražnja svijetla iako ih je promijenila prije mjesec dana. Polu preplašena, pokušavala je pronaći vozačku dozvolu.

Foto: Facebook

No policajac ju je smirio. Samo ju je htio upozoriti na problem rekavši: „Ne brini ni oko čega. Samo ti želim reći da su ti stražnja svijetla pokidana.“

Tada je rekla policajcu da je imala problema sa svjetlima koje je nedavno promijenila, a na servisu bi joj uzeli 600 dolara za dodatnu provjeru žica.

Umjesto da joj napiše kaznu, policajac je ženi rekao da otvori prtljažnik.

Foto: Facebook

Policajac nije imao pojma da ga Thacker slika, a ona je htjela pokazati svima koliko je on dobar građanin tako što je zabilježila njegovo dobro djelo.

Policajac je provjerio sva svjetla i instalacije u automobilu.

„Ne bi bilo dobro da se netko zabije u vas“, rekao joj je.

„Mogao mi je samo napisati kaznu, no policajac Jenkins je izašao iz svoje uloge policajca i postao mehaničar kako bi ja bila sigurna dok vozim.“

Napisala je da je on pravi blagoslov.

Njezina objava je dobila veliku popularnost, podijeljena je 112 000 puta. Razlog je činjenica da je predivno vidjeti javnog službenika kako se trudi za građane.

Foto: Facebook

Policijska postaja u kojoj Jenkins radi je isto tako odlučila uskočiti u zabavu na Facebooku:

„Hvala Chy-Niece Thacker što je podijelila ovo o našim policajcima. Jako smo ponosni na njih, pogotovo kada vidimo da građani dijele ovakve stvari. Zaista je napravio mnogo više nego je morao. Najvažnije je služenje našoj zajednici.“

Bio je to divan trenutak za sve.

U komentarima su ljudi počeli govoriti da su takvi policajci svijetla točka policijskih postaja u cijeloj zemlji.

A ujedno se čini da Jenkins ima oko i ruku za popravak pokidanih svijetla. Jedna od komentatorica je spomenula da je Jenkins i njoj pomogao na sličan način.

Čini se da je Jenkins mnogima omiljeni policajac i mehaničar.

Policijska se postaja primila mnogo lijepih komentara te je jako važno dijeliti ovakve priče da se pokaže dobrota i uljudnost policajaca kako ne bi svi bili stavljeni u isti „negativan“ stereotip.

Policija se složila dodajući da policajci trebaju preuzeti odgovornost za svoja djela, dobra i loša.

A kako su stizale nove priče, postalo je jasno da su policajci ujedno i vrsni mehaničari. Tako je jedan policajac promijenio gumu ženi koja je stala pokraj ceste.

„Zaista ima više dobrih nego loših policajaca“, glasio je odgovor policijske postaje.

Divno je vidjeti kada policija suosjeća s problemima građana iako ne trebamo očekivati da nam daju mehaničarske savjete.

Ujedno, za prekršaj kao što su pokidana svijetla lako se može dobiti kazna ili možete završiti u nesreći – ako vas ne zaustavi policajac Jenkins ili jedan od mnogih divnih policajaca. U svakom slučaju – vaša sigurnost i sigurnost drugih vozača treba biti na prvom mjestu.