Policajac je uočio usamljenu ženu, a onda shvatio da je u situaciji koju ne smije ignorirati

Policajac je na parkiralištu uočio usamljenu i zbunjenu ženu, a onda shvatio da je u situaciji koju ne smije ignorirati.

Kada su se policajci Anderson i Arbuckle uputili u restoran kako bi nešto na brzinu pojeli, nisu mogli ni naslutiti da će se njihov uobičajeni doručak pretvoriti u pravi slučaj.

Zbunjena žena je sama sjedila na parikralištu

Nakon što su se parkirali, primijetili su zbunjenu ženu kako sama sjedi na hladnom parkiralištu. No, ono što im je privuklo pažnju bio je njezin veliki kovčeg na točkice – činilo se da su u njemu sve stvari koje ona posjeduje.

Policajci su odmah krenuli prema ženi, i bez ikakvog optuživanja, uputili su joj nekoliko pitanja. No, trebalo je samo nekoliko trenutaka razgovora kako bi ostali potpuno zabezeknuti.

Saznali su da je ta žena bila potpuno sama te nije imala prijevoz. Možemo samo pogađati kako se našla u tako strašnoj situaciji, ali budući da je to bio osobni problem, ona nije kršila nikakav zakon tako da ju policajac Anderson nije pitao za detalje.

Foto: Flickr/Erick Lewis

No, on ju je pozvao u restoran kako bi doručkovala s njim i njegovim kolegom – naravno, doručak je on platio. Dok su sjedili i razgovarali nešto je počelo mučiti Andersona – kako će se ta žena sada vratiti kući potpuno sama u nepoznatom gradu?

No, za policajca s iskustvom kao što je Anderson, ženin „problem“ i nije bio problem. To je zapravo bilo nešto što je samo trebalo riješiti. On ju nije samo htio nahraniti, pozdraviti ju i otići svoji putem – tada posao ne bi bio u potpunosti gotov. Odlučio je dati njezinoj priči sretan kraj tako što joj je poklonio divno iznenađenje.

VIDI OVO: Policajac je zaustavio baku na cesti, a kamera je snimila što je učinio

Zamolio je djevojku da dođe do njegovog automobila

Anderson je strpljivo čekao dok svi nisu bili gotovo sa svojim obrokom, a tada je zamolio djevojku da dođe do njegovog automobila. Iako joj je rekao da uđe na stražnje sjedalo koje je inače rezervirano za kriminalce, ona nije bila ni u kakvoj nevolji. Njihova destinacija bila je najbliži autobusni kolodvor gdje je Anderson kupio toj ženi kartu za povratak kući.

Foto: Flickr/Ken

Policijska postaja bila je oduševljena postupkom ova dva policajca tako da su ih pohvalili na Facebooku:

„Policajac Anderson demonstrirao je kakve vrijednosti treba imati svaki policajac – on se pobrinuo za svoju zajednicu i za izgubljenu ženu kojoj je pomoć jako trebala. Iskazao je veliku empatiju i poštovanje prema njoj i njezinoj situaciji.“

Posao policajca nije samo provođenje zakona nego je i pomaganje ljudima. Zato im je moto: „Štiti i služi“. U ovom slučaju su ova dva policajca iskazala zaista nevjerojatnu velikodušnost ženi u nevolji.

NAJNOVIJE!