Policajac zaustavio automobil i šokirao se: Djevojčica (1) se gušila i jedva preživjela
Snimka zaslona: Facebook

Policajac Patrick Ficke primijetio je crni Ford Explorer kako se vrti na međudržavnom putu, pa je zaustavio vozača, koji je odmah iskočio iz vozila.

“Upravo kada sam zaustavio vozilo, vozač – koji je otac – iskočio je, što je obično crvena zastava za provođenje zakona”, rekao je policajac u videu raspravljajući o snimkama s video kamere.

Ficke je ubrzo otkrio da je otac imao dobar razlog za neredovitu vožnju: njegova se 1-godišnja kći gušila se i više nije disala.

Oca i majka izjurili su iz Explorera čim su se zaustavili uz rub ceste.

“Počeo je izvlačiti svoju bebu i vidio sam da je dijete ukočeno i ljubičasto”, prisjetio se Ficke. “Zato sam odmah pozvao bolničare i hitnu pomoć i dotrčao do bebe.”

Vješti policajac odmah je provjerio dišni put djevojčice i znao da se zbog nečega guši. Stoga ju je okrenuo i počeo izvoditi Heimlichov zahvat.

Ficke je nastavio postupak još minutu da bi predmet, koji je blokiralo dišni put, napokon ispao iz usta.

“Bilo je pomalo zastrašujuće”, rekao je policajac. “Znate, nikad ne želite vidjeti dijete povrijeđeno.”

Ficke je pozvao hitnu pomoć koja ubrzo stigla na njihovo mjesto. Djevojčica je provjerena i dobro je. Na kraju se može vidjeti kako se roditelji smiješe uz Fickea nakon što je incident riješen.

175 YEARS OF PROTECTING AND SERVINGSINCE 1846THE SANTA FE COUNTY SHERIFF'S OFFICEOn the afternoon of June 5, 2021, Deputy Sheriff Patrick Ficke was on patrol along Interstate 25 when he noticed a vehicle that was driving erratically.He commenced a routine traffic stop and immediately realized something was wrong.We invite you to view the video and witness the life-saving measures taken by this Santa Fe County Deputy Sheriff to save a one year old toddler.Great work Deputy Ficke!We thank you for your public service and quick, professional actions.

Objavljuje Santa Fe County Sheriff u Utorak, 22. lipnja 2021.