Policija objavila fotografiju ‘traženog muškarca’, ali kad je kriminalac sam reagirao, sve se promijenilo

Iza viralne razmjene stajao je čovjek na mračnom mjestu, koji se borio s ovisnošću i poviješću pravnih problema.

Policija je na Facebooku objavila fotografiju muškarca kojeg traže. Kada je kriminalac ostavio komentar, sve se promijenilo. 

Anthony Akers došao je do neočekivane slave putem Facebook objave policije Richlanda, što je dovelo do iznenađujućeg niza događaja koji su mu promijenili život.

Krajem studenog 2018. policija je tražila 38-godišnjeg Anthonyja Akersa zbog nepoštivanja zakonskih obveza. Njegovu su fotografiju objavili na Facebooku, moleći javnost za pomoć.

Na opće iznenađenje, komentirao je sam Anthony, obećavši da će se predati. Ovo je pokrenulo javni razgovor između Anthonyja i policije koji je brzo privukao pozornost javnosti.

Iza viralne razmjene stajao je čovjek na mračnom mjestu, koji se borio s ovisnošću i poviješću pravnih problema. Veteran mornarice, Anthony je bio u zatvoru i izvan njega od 2006., boreći se s ovisnošću o alkoholu i narkoticima. Interakcija na Facebooku i reakcija javnosti pružili su Anthonyju trenutak za razmišljanje i neočekivani izvor podrške.

S obzirom na opciju između zatvora i upisa na Veterans Court, program koji je osmišljen da pomogne veteranima da povrate stabilnost, Anthony je izabrao ovo drugo.

Program je zahtijevao predanost trijeznosti, prisustvovanje raznim forumima i pojavljivanje pred sudom. Uz odlučnost i podršku zajednice Veterans Court, Anthony je prihvatio ovu priliku za promjenu.

Nakon uspješno završenog programa, Anthony je promijenio svoj život. Našao je posao, zaručio se i počeo koristiti svoju prisutnost na društvenim mrežama kako bi inspirirao druge koji se bore s ovisnošću.

Pripisuje zasluge programu Veterans Court i podršci koju je dobio za svoju transformaciju, izražavajući zahvalnost za drugu priliku koja mu je pružena.

“Ako je dakle tko u Kristu, to je on novo stvorenje, to je staro prošlo, gle, sve je novo postalo.” (2. Korinćanima 5,17)

NAJNOVIJE!