PRAVI LIJEK: Ovako poljubac drage osobe utječe na vaše zdravlje

Poljubac voljene osobe donosi brojne dobrobiti cjelokupnom zdravlju ljudi!

Poljubac može poboljšati imunitet za obranu od citomegalovirusa koji može uzrokovati sljepoću kod djece i druge defekte pri rođenju, stoji u istraživanju koje je objavljeno u časopisu Medical Hypotheses.

Ljubljenjem možete sagorjeti i od dvije do šest kalorija u minuti. Nije baš kao trčanje na traci, no ako se ljubite sat vremena, potrošit ćete kalorija dovoljno da sagorite pola čaše vina ili pola šake MM bombona, piše Reader’s Digest.

Prilikom poljupca koristite čak 30 mišića, pa ukoliko to radite često ljubljenjem možete zategnuti mišiće lica.

Poljubac je odličan za opuštanje budući da povećava razinu oksitocina i endorfina, ali i dopamina pomoću kojeg se razvija osjećaj privrženosti prema partneru.

A osim što će vas opustiti, poljubac će vas riješiti i stresa jer je povezano sa smanjenjem razine kortizola koji se još naziva i hormon stresa. Ljubljenje s partnerom može povećati i nivo serotonina koji dovodi do osjećaja smirenosti i zadovoljstva.

Poljubac smanjuje i bolove uzrokovane glavoboljom, ali i menstrualne grčeve, a snizit će vam i krvni pritisak.

Znanstvenici su otkrili i da ljubljenje umanjuje alergijske reakcije. Naime, oni su pratili pacijente s dvije vrste alergija: jedne s kožnom alergijom i jedne s proljetnom alergijom. Nakon ljubljenja pacijenti su imali blaže alergijske reakcije i simptome nego prije ljubljenja, prenosi Klix.