Kada ste puni ponosa, Biblija kaže da se nešto loše događa u vama

Kada ste puni ponosa, Biblija kaže da se točno u tom trenu vi protivite Bogu. Svaki put kada ste puni ponosa, vi djelujete kao Božji neprijatelj.

Bog se oholima protivi, a poniznima daje milost. Podložite se dakle Bogu! Oduprite se đavlu i pobjeći će od vas!“ (Jakov 4,6-7).

Često pravimo planove bez da se posavjetujemo s Bogom. Tada se molimo i tražimo od Boga da blagoslovi naše planove iako nismo tražili da sudjeluje u njihovu nastanku.

Samo pretpostavimo da su naši planovi Njegova volja. Tada, kada se naši planovi ne ostvare u vrijeme koje smo si zacrtali, ili se uopće ne ostvare, mi se naljutimo na Boga. To se zove ponos, a Bog mrzi ponos.

PROČITAJTE: Sedam znakova ponosnog srca

Vjerojatno postoji mnogo ljudi kojima se ne biste htjeli protiviti, ali definitivno ne želite da se Bog vama protivi. Nema šanse da ćete pobijediti.

Kada ste puni ponosa, Biblija kaže da se točno u tom trenu vi protivite Bogu. Zapravo, svaki put kada ste puni ponosa, vi djelujete kao Božji neprijatelj. To je jako ozbiljno. Pa, što znači predati sebe i svoje planove Bogu?

Poslanica Rimljanima 6,13 govori: „ (…) ne predajite grijehu udova svojih za oružje nepravde, nego sebe, od mrtvih oživjele, predajte Bogu i udove svoje dajte Bogu za oružje pravednosti“.

Predaja znači reći: „Bože, ja se opredjeljujem za Tvoje planove za moj život, a ne svoje. Imam planove, snove i ambicije, ali znam da si me na ovu zemlju postavio sa svrhom te ću svjesno izabrati Tvoj plan za svoj život“.

Predaja Bogu najbolji je put do uspjeha jer umjesto da Boga pokušavate učiniti dijelom vašeg plana, On će vas učiniti dijelom Svojega.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!