Poruka mojim prijateljima: Ako čitate ovu poruku, znači da više nisam među živima

Preminula Casey McIntyre, koja je izgubila bitku s rakom jajnika u 39. godini prošle nedjelje, ostavit će trajan pečat na milijune Amerikanaca kroz posthumno brisanje medicinskih dugova.

Prije smrti, McIntyre je sastavila poruku koja je trebala biti objavljena nakon njenog odlaska, izražavajući želju da se kupuju tuđi zdravstveni dugovi kako bi se proslavio njen život. Nažalost, poruku nije uspjela dovršiti prije nego što je preminula, pa ju je objavila njena obitelj na njenom profilu.

“Poruka mojim prijateljima: Ako čitate ovu poruku, znači da više nisam među živima. Jako mi je žao. Uzrok moje smrti je prethodno dijagnosticirani rak jajnika u četvrtom stadiju koji mi se vratio. Voljela sam sve vas cijelim svojim srcem i znala sam koliko sam i ja bila voljena. Kod kuće sam, sa svojom obitelji i prijateljima, provela posljednjih pet mjeseci i bilo je čarobno”, napisala je McIntyre u poruci koja je sadržavala desetak obiteljskih fotografija.

Suprug će ispoštovati njezinu želju prije smrti

Njen suprug je dan nakon objave poruke otkrio da će proslaviti njen život otkupom medicinskih dugova drugih ljudi. Planira održati oproštaj u prosincu, gdje se nada da će simbolično zapaliti vatru koja će predstavljati uništavanje medicinskih dugova.

“Proslavit ćemo njezin život anonimnim otkupom medicinskog duga. Kroz dobrotvornu organizaciju RIP Medical Debt kupujemo tuđe medicinske dugove i uništavamo ih”, poručio je njen suprug u poruci objavljenoj u utorak. Od tada do petka, kako je izvijestila agencija AP, prikupljeno je oko 140 tisuća dolara, dovoljno da se kupi i obriše oko 14 milijuna dolara medicinskih dugova.

“Učinio sam ono što mislim da bi ona htjela da učinim”, rekao je njen suprug Gregory. Casey je oboljela od raka jajnika 2019. godine, kad je postala svjesna visokih troškova liječenja i nepristupačnosti istog za mnoge ljude.

Bračni par je pokrenuo kampanju za plaćanje medicinskih dugova siromašnima

Casey i njen suprug su odlučili pokrenuti kampanju za prikupljanje sredstava kako bi se platili medicinski dugovi onima koji si to ne mogu priuštiti.

“Casey je bila jako, jako bolesna na kraju i nije mogla završiti sve što je željela završiti. Ali znao sam da je željela nešto ovakvo, pa sam učinio onako kako sam mislio da bi ona htjela”, rekao je njezin suprug Gregory McIntyre, dodajući da je Casey imala dobro zdravstveno osiguranje i vrhunsko liječenje, ali su shvatili da mnogi ljudi nemaju takve mogućnosti.

Stoga su se uključili u kampanju RIP Medical Debt koja prikuplja sredstva i briše dugove bolnica i drugih pružatelja zdravstvenih usluga. Ova neprofitna organizacija objašnjava da svakim doniranim dolarom kupuje oko 100 dolara duga, s ciljem pomoći ljudima s nižim primanjima. Glasnogovornik Daniel Lempert istaknuo je da organizacija do sada nije provodila kampanje nakon smrti pojedinaca.

NAJNOVIJE!