NaslovnicaŽivotPoruka ženi koja se osjeća nevidljivo i nevoljeno

Poruka ženi koja se osjeća nevidljivo i nevoljeno

Ova poruka je namijenjena svakoj ženi koja se osjeća nevidljivo i nevoljeno…

Kada sam bila mlada mislila sam da bi bilo odlično imati moć nevidljivosti. Od tada sam promijenila mišljenje jer sam bila ignorirana previše puta.

Duboko u sebi, ljudi žele da ih se vidi, čuje i voli. Nebrojene žene idu u krevet svaku večer pitajući se hoće li ih netko ikada primijetiti. Ako se osjećate usamljeno i necijenjeno, želim vas uvjeriti da vas naš Stvoritelj vidi, on vas voli više nego itko na ovome planetu. Osjećate li se da nitko ne brine za vas? Jesu li vas ‘poklopili’ previše puta? Vaša bol je razumljiva i nije nevažna. No ne morate joj dopustiti da vas uništi ili definira.

Kada vas vaš supružnik ne primjećuje to je posebno bolno. Muškarac koji vam je ukrao srce treba učiniti sve da se osjećate voljenom i cjenjenom, no on mnogo puta neće uspjeti u tome. Neće se uvijek ponašati kao Princ na bijelom konju, jer, iskreno, on to zapravo i nije. Ako svoje srce stavite u potpunosti u njegove ruke i samo od njega crpite sreću, boljet će vas.

Naše društvo zahtjeva više nego što mi možemo dati

Društvo od nas traži da se natječemo prema standardima koji su daleko od onih biblijskih, potiče nas da težimo ljepoti koja je obična maska. Kao kršćani, znamo da je prava ljepota više od vanjskog izgleda, ali društvo to na žalost ne gleda tako. Pretrpani smo reklamama i stranicama koje štuju na oltaru egoizma. Pa i vi tako pokušavate dostići taj standard, pokušavate biti prelijepi, seksi, voljeni i darežljivi, a opet se osjećate kao da vas vuku na sve strane, a onda shvatite da ni to nije dovoljno, i da ste i dalje ‘nezadovoljavajući’. Čini se kao da je nemoguće razbiti taj krug, i što vam preostaje?

Samoostvarenje potražite drugdje.

Morate stalno svoj orijentir okretati prema Isusu. Kod Njega ćete naći prihvaćanje i ljubav. Zvuči jednostavno, ali stalno se borimo protiv te jake žudnje da nas drugi vole i prihvaćaju. Teško je ostati zadovoljan u Njemu kada imamo tu unutarnju borbu, ali to je jedini način i On je tu da vam pomogne. Nitko nema pravo govoriti vam da trebate biti ljepši, pametniji, uspješniji. Čak ni vaš suprug nema pravo diktirati takve standarde. Ako se osjećate ružno ili nepoželjno, pitajte Boga kako vas On vidi. To će vas odmah oraspoložiti.

VIDI OVO: DUHOVNA PORUKA ZA SVE ŽENE: Bog treba ovakve žene!

Boli kada druge verzije ljepote stavljaju iznad vas

To je ponekad strašan osjećaj zato što u svom srcu svi želimo biti nečija ‘jedna jedina’. Ali znate što… vi to i jeste. Bog vas je napravio na svoju sliku, i prelijepi ste od samog početka. Vi ste prihvaćeni, i vi ste voljeni savršeno. To nije ona neuredna, obvezujuća ljubav koju dajemo jedni drugima. To je istinita i čista ljubav kojoj možete potpuno vjerovati.

Velik je pritisak ako nas vole samo zbog izgleda, zar ne? Zašto si sami uzrokujemo toliko boli? Struktura vaših kosti i kvaliteta vaše kože po tijelu ne određuje vašu osobnost. Vaš izgled ne čini vas boljim ili lošijim od drugih. Možete se promijeniti na sve moguće načine, ali ako ne nađete svoj identitet u Kristu, uvijek ćete biti nezadovoljni i u strahu da ćete izgubiti svo to divljenje i pažnju.

„Lažna je ljupkost, tašta je ljepota: žena sa strahom Gospodnjim zaslužuje hvalu.“ (Mudre izreke 31, 30)

Vaša frizura, vaša težina, marka vaše šminke i robe, auto koji vozite, ili sličnost sa suludim naslovnicama časopisa ne može izgraditi niti srušiti vaš identitet. A ako vas je povrijedila nepravedna usporedba s fikcijom, pokušajte odbaciti to sidro. Vi ste dragocjeni, vi ste vrijedni, vi ste jedinstveni. Vi ste voljeni. Morate dohvatiti vrijednosti koje nadilaze one zemaljske, i uhvatiti se za istinu. Odbacite laži kojima vas hrane mediji i Internet, i prestanite se mrziti.

Dobra je vijest da vi niste nevidljivi

Bog je sretan zbog vas. On vam daje dobre darove. On vas je spasio, i nosi vas svakog dana. On vas čvrsto drži, njegovi ste zauvijek. On je taj koji mijenja srca. On iskupljuje sve i sve ispravlja na dobro.

Ovo nije lako vrijeme za brakove, ali Bog je vjeran! On nadomješta za propuste u vašem životu. On ispunjava prazninu kada se osjećamo napušteno i nevoljeno. On zna da patite i njemu je stalo. Meni to zvuči kao najčišći oblik ljubavi.

„Jahve, Bog tvoj, u sredini je tvojoj, silni spasitelj! On će se radovati tebi pun veselja, obnovit će ti svoju ljubav, kliktat će nad tobom radosno“ (Sefanija 3, 17)

Autorica: Michelle Lindsey; Prijevod: Ida U.; Izvor: Faithit.com