Budete li ovo činili, imat ćete mir koji vam nitko neće moći oduzeti

Sotona nas želi usmjeravati pomoću nagona i poriva, a Bog nas želi usmjeravati pomoću mira i suosjećanja.

„Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu.“ (Filipljanima 4,6-7).

Ako se osjećate opterećeni ili zbunjeni zbog odluke koju morate donijeti, vjerojatno ste previše zauzeti samim sobom i ne slušate Boga. Biblija govori: „Jer Bog nije Bog nesklada, nego Bog mira“ (1. Korinćanima 14,33). On ne donosi nesklad. Ako ste trenutno zbunjeni, pogodite što? U vašem životu se ne čuje Božji glas.

Ako ste roditelji, želite li da se vaša djeca osjećaju zbunjeno ili da budu pod pritiskom kada ih zamolite da nešto učine? Ne. Želite da razumiju što trebaju učiniti i da ponizno to i učine. Bog Otac isto želi i od nas.

Jedini put kada se opravdano trebate osjećati pod pritiskom je kada vas Bog zamoli da nešto učinite, a vi neprestano odbijate. Tada se pritisak nagomilava. No uvijek ćete osjetiti mir kada kažete „da“ na ono što Bog želi.

Sotona nas želi usmjeravati pomoću nagona i poriva, a Bog nas želi usmjeravati pomoću mira i suosjećanja. Sotona želi iskoristiti naše nagone kako bi nas oni vodili u životu. No Bog je naš Dobri Pastir. On nas želi sebi privući kako bismo imali mir.

Peter Lord, pastor kojeg iznimno poštujem, je često govorio: „90% onoga što vam Bog želi reći je ohrabrenje.“ Ako mislite da od Boga dobivate samo negativne poruke, onda nešto nije u redu. Neka je žica puknula.

Ako se osjećate da vam je Bog rekao da nešto učinite, a hvata vas tjeskoba, tada je žica puknula. Nešto nije u redu.

Biblija nam govori:  „Ne budite zabrinuti ni za što, nego u svemu – molitvom i prošnjom, sa zahvaljivanjem – očitujte svoje molbe Bogu. I mir Božji koji je iznad svakog razuma čuvat će srca vaša i vaše misli u Kristu Isusu.“ (Filipljanima 4,6-7).

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!