Poštar posjećivao njemačkog ovčara
Foto: The Dodo

Poštar Fernando Barboza posjećivao je jednog starijeg njemačkog ovčara, imena Gretchen, svakog dana dok je obavljao svoju rutu. No jednog je dana dobio vrlo tužnu poruku od Gretcheninog vlasnika. Tada je dirljivo prijateljstvo psa i poštara postalo viralno popularno.

Iako većina ljudi odnos psa i poštara vide kao onaj u kojem pas laje a poštar trči, to definitivno nije bio slučaj sa Gretchen i Fernandom.

Chris Cimino i obitelj usvojili su Gretchen 2013. godine. Iako je bila „jako slatka“ u svojoj obitelji, njemačka je ovčarka bila prilično oštra prema drugima.

„Bilo je očito da ne vjeruje ljudima izvan obitelji“, rekao je vlasnik Chris Cimino.

No prijateljski nastrojen poštar Fernando nije dopustio da ga to omete!

Foto: The Dodo

Neobično prijateljstvo poštara i psa

Fernando obožava pse pa sa sobom nosi vreću sa psećim poslasticama koje dijeli psima na svojoj ruti. „Kada nekome odnesem paket, a tamo se nalazi pas, ja mu dam poslasticu“, objasnio je. „Kada već nešto donosim vlasniku, donesem usput i psu jer su oni dio obitelji“.

Poslastice u početku nisu osvojile Gretchen. No dan po dan Fernando bi stao i pozdravio, nježno bi joj govorio i mazio bi ju.

„Bio je vrlo uporan. Zvao bi njezino ime i ona se tome počela radovati. Čak i kada nije imao pakete za dostaviti on bi stao i pozdravio ‘Bok Gretchen’“, rekao je Chris.

Foto: The Dodo

Fernando je naposlijetku dobio njezino povjerenje, a njegovi su posjeti postali najbolji dio njezinog dana.

„Znala je prepoznati zvuk poštanskog kamiona i naćulila bi uši kada bi ga čula. Fernando je probio čvrsti stav kojeg je Gretchen imala sa svojom ljubavlju i dobrom naravi. Ona je i njega voljela“, dodao je Chris.

Poruka vlasnika donosi tragičnu vijest

Odnos ovog posebnog psa i poštara trajao je nekoliko godina. No Gretchen se isto tako borila sa neurološkom bolešću koja je naposlijetku pobijedila. Gretchen je preminula u nedjelju, a Chris je znao da mora javiti Fernandu.

U ponedjeljak je Fernando stao kraj poštanskog sandučića obitelji Cimino a unutra je pronašao pseće slastice i tužnu poruku. U poruci je pisalo ono što Chris nije imao srca reći uživo: „Gretchen je jučer preminula. Zamolila me da te pitam da podijeliš njezine slastice koje nije pojela sa drugim psima na tvojoj ruti. Uvijek je uživala kada si dolazio i bila je sretna kada bi od tebe dobila slasticu.“

Tragična je vijest jako pogodila Fernanda.

Foto: The Dodo

„Pronašao sam vrećicu i pročitao poruku“, rekao je. „Imao sam knedlu u grlu.“

Vijest ga je toliko pogodila da je njegova kći ovu tužnu poruku podijelila na društvenim medijima. Tada je vijest o vezi ovog poštara i psa postala viralno popularna, sa preko 873 000 lajkova i mnoštvo izraza sućuti.

Otišla je, ali je ostala u srcima

Tolika je pozornost oko svega iznenadila Chrisa. On i obitelj nadaju se da će inspirativna priča ohrabriti druge da usvoje starije pse.

„Nikada ne znate kada ćete steći jedno životno prijateljstvo“, dodao je.

Što se tiče Fernanda, dragi se poštar potrudio ispuniti posljednju želju svoje čupave prijateljice.

„Svakog dana dijelim slastice psima na mojoj ruti. Kada im dam slasticu, uvijek kažem ‘Ovo je od Gretchen’“, rekao je.

Dok sjećanje na Gretchen ostaje preko njegovih dobrih djela, to mu pomaže i sa gubitkom svoje „prijateljice“.

„Tužno je to i veselo“, rekao je poštar. „Tužan sam kada mislim na nju, ali sretan sam što vidim kako psi mašu repom k’o ludi kada im dam slastice. Gorkoslatko je to.“

Prijateljstvo ovog psa i poštara podsjetnik je da možete pronaći ljubav i na najčudnijim mjestima. Samo treba imati otvoren um i srce!