postoji problem isus ima izlaz
Screenshot: Son Of God

Postoji problem, ali Isus zna čitavu vašu situaciju. I dolazi k vama pitajući vas: ”Što ćemo u vezi toga učiniti?”

”Tada Isus podiže oči te, kako vidje veliko mnoštvo naroda dolazi k njemu, reče Filipu: ‘Gdje da kupimo kruha da jedu ovi ljudi?’ To reče da ga kuša. Sam je naime znao što će učiniti” (Iv 6,5-6).

Isus je odveo Filipa ustranu, stavio mu ruku na rame i rekao: ”Brate Filipe, pogledaj ove tisuće ovdje. Gladni su. Reci mi, gdje ćemo kupiti dovoljno kruha da ih nahranimo?”

Kako nevjerojatno lijep od Krista! Isus je sve vrijeme znao što će učiniti; tako nam govori gornji redak. Međutim, Isus je nastojao Filipa nešto naučiti, a lekcija koji je iznio odnosi se na svakoga od nas danas. Razmislite o tome: koliki iz Kristova Tijela sjede pola noći pokušavajući riješiti sve probleme? Mi mislimo: ”Možda će ovo djelovati. Ne, ne. Možda će ovo riješiti stvar. Ipak ne…”

VIDI OVO: Molitva za probleme: Bog može promijeniti vašu perspektivu

Zamišljam Filipa kako se češka po glavi i odgovara: ”Gospodine, razgovarao sam s Andrijom, Jakovom i Ivanom; u novčaniku imamo samo dvjesta denara. To je i više nego nedovoljno za ovu veliku potrebu. Imamo vrlo kritičan problem koji se zove kruh” (vidi Ivan 6,7).

Međutim, Filip i ostali apostoli nisu imali samo kritičan problem koji se zvao kruh. Imali su problem koji se zvao pekara, problem koji se zvao novac, problem koji se zvao raspodjela, problem koji se zvao prijevoz, problem koji se zvao vrijeme. Kad se sve to složilo, imali su probleme koje nisu mogli ni zamisliti. Situacija im je bila krajnje nemoguća.

Ali je Isus čitavo vrijeme točno znao što će učiniti. Imao je plan. Ali isto je istina i za vaše nevolje i poteškoće danas. Postoji problem, ali Isus zna čitavu vašu situaciju. I dolazi k vama pitajući vas: ”Što ćemo u vezi toga učiniti?”

Ispravan bi odgovor od Filipa bio: ”Isuse, ti si Bog. Tebi ništa nije nemoguće. Dakle, taj problem predajem tebi. Problem više nije moj, nego tvoj.”

A to je upravo ono što mi danas usred naše krize trebamo reći našem Gospodinu: ”Gospodine, ti si čudotvorac. Predajem ti svoje sumnje i strahove. Predajem ti čitavu svoju situaciju i čitav svoj život u tvoje ruke. Znam da nećeš dopustiti da klonem. Zapravo, ti već znaš što ćeš učiniti u vezi moga problema. Pouzdajem se u tvoju silu.”

Autor: David Wilkerson