Posvojila ga je kao malog i brinula o njemu: Ostala je bez posla, a dječak (12) joj je dao dirljivo obećanje

Žena je posvojila malog dječaka koji je rano ostao bez roditelja. Nakon što je ostala bez posla, dječak joj je dao dirljivo obećanje. 

O 12-godišnjem dječaku Eriksonu Bastosu bruje gotovo svi brazilski mediji. Mališan je vrlo rano ostao bez roditelja, a budući da nije imao nikoga od bliže rodbine, stariji bračni par ga je usvojio i pružio mu svu neophodnu ljubav i toplinu doma.

Godinu su prolazile, dječak je rastao, a već s 12 godina naučio je šta su nedaće života, koliko život može biti težak te da mora raditi kako bi izdržavao i sebe i obitelj.

Erikson ulaže veliki napor kako bi pomogao roditeljima, odnosno usvojiteljima koji su zbog Covid pandemije ostali bez posla.

VIDI OVO: Kada je napunio 18, postao je beskućnik, no jedna obitelj ga je odlučila posvojiti

Dječak je preuzeo brigu o svojim posvojiteljima

Imajući u vidu da ih nitko ne želi zaposliti jer su već u godinama, a nemaju pristup internetu, bili su prinuđeni da ostanu bez para i na rubu egzistencije, sve dok Erikson nije preuzeo stvar u svoje ruke.

Obećao je da će im pomoći i krenuo je obavljati poslove u skladu s njegovim godinama. Tako, na primjer, pomaže susjedima da nose torbe i obavlja im kućne poslove u zamjenu za novac kojim bi kupio hranu za sebe i usvojitelje koji više nisu u stanju raditi teške fizičke poslove.

Iako mnogi smatraju da je ovo na rubu eksploatacije djece, Erikson se ne slaže s time i tvrdi da je eksploatacija kada neko nekog prisili na rad, a ovo što on radi nije pod prisilom, već zato što isključivo on tako želi.

– Sve dok budem imao snage, ništa nam neće nedostajati. Oni su meni pružili ljubav i dom i sada je red da ja njima pomognem u nevolji – dodao je mališan.

U međuvremenu je, nakon tekstova u medijima, njegov otac dobio adekvatan posao, ali bez obzira na to, Erikson želi i dalje zarađivati i doprinositi koliko god je to moguće.