Predajte se Bogu, On može učiniti čudo u vašem životu

„Ne mogu li ja s vama činiti kao ovaj lončar, dome Izraelov?“ riječ je Go­spodnja. „Gle, kako je glina u ruci lončarevoj, tako ste vi u mojoj ruci, dome Izraelov“ (Jeremija 18,6).

Bog zna kako donijeti spasenje vašoj obitelji, vašim prijateljima, vašoj zajednici i svijetu. Prema tome, On traži one koji će mu dozvoliti da ih oblikuje u instrumente koji su mu potrebni da učine Njegovo božansko djelo. Glina nema nikakve vlastite planove, nema težnju za služenjem, nema oklijevanja da izvrši dani zadatak. To je samo glina. Ona se može oblikovati, podatna je i potpuno podložna volji svoga gospodara.

Ponekad uzbuđeno objavljujemo Bogu: „Otkrio sam koje su moje sposobnosti i darovi i sada znam kako ti najbolje mogu služiti!“ Ponekad mu dajemo do znanja: „Svjestan sam koje su moje slabosti, stoga znam koje zadatke nisam u stanju izvršiti.“ Ipak, to nije karakteristika gline. Bog nije ograničen na rad s našim sposobnostima (2 Kor 12,9-10). On nas može oblikovati u bilo kakav instrument kojeg traži. Kad Božji zadatak zahtijeva poniznost, nalazi slugu koji želi biti ponizan. Kada Njegovo djelo zahtijeva žar, traži nekoga koga može ispuniti svojim Duhom. Bog koristi svete posude, stoga nalazi one koji će mu dozvoliti da odstrani njihove nečistoće. Biti glina nije plemenit zadatak. Nema ništa na njoj, ništa vrijedno pohvale, osim onog što upravo svemogući Bog traži. Prilagodljiva, podatna, predana glina.

Ako je vaša sklonost da govorite Ocu ono što možete i ne možete učiniti za Njega, podložite se Njegovom planu i dopustite mu da vas oblikuje u osobu kakvu želi da budete. Poput gline.

Priredila i prevela: Vesna L.

NAJNOVIJE!