Živimo u vrijeme kad je svijet zahvatio duh neljubaznosti i nedostatak obzirnosti. Ljudi su jedni prema drugima okrutni.

Čini se da je u ljudskim prsima presušilo mlijeko suosjećanja. Tragedija je da se nešto od tog duha uvuklo, možda nesvjesno, i u srce djece Gospodnje.

Mnogi su prisiljeni sami sebi postaviti pitanje: “Tko je doista moj prijatelj?” Bodlje ogovaranja duboko su povrijedile srca mnogih kršćana, a pružena ruka često je, umjesto da palom pomogne, pružena da ga neljubazno i neprijateljski odgurne. Za mene ništa nije slađe s ove strane vrata od bisera od kršćanske suosjećajnosti i bratske ljubaznosti.

Slavim Boga da zahvaljujući njegovoj milosti, kroz duge godine svoje evangelističke službe, nikada nisam rekao ni riječ da bih dodao žalosti svoga brata, već sam iskreno učinio sve najbolje da mu pomognem nositi breme. Ako se ne može reći ništa dobra, onda, prema mom iskustvu, Gospodin blagoslivlja tišinu.

Misliš li, onda, prijatelju moj, da je čudno da se takve stvari događaju kad nas Biblija iznova i iznova upozorava na slabost tijela? Ako osjećate da vas je okrutnost nepravde otjerala u pustinju osamljenosti, želim vas podsjetiti na vašega Spasitelja. Kad su ga vrijeđali, on nije odgovarao. Dok je visio na golgotskom križu, molio je za oproštenje za ljude koji su ga ubili. Dvije pogrešne stvari ne čine jednu ispravnu. Blag odgovor ima više snage od zajedljiva povratna udarca pa makar vi bili u pravu, a drugi u krivu. Znam da moderna psihologija ne uči tako, ali Isus uči. Vjerujem da je moj Gospodin u prvu. Utješi se, prijatelju moj, u činjenici da iza svih prijatelja na zemlji koji te ne razumiju postoji Jedan koji je bliži od brata.

Ne povlači se u osamu. Ne dopusti da tvoje kušnje i kriticizam unište Božji plan za službu u tvom životu. Tvoj Gospodar upoznao je samoću vrta i osamljenost Getsemanija. Iskusio je i Judin poljubac.

Ponekad kad je mrak i okruži vas zloslutna magla neljubazna i nepravedna kriticizma, otiđite na mjesto molitve i naći ćete sućut i utjehu u zajedništvu s Onim u koga se uvijek možete pouzdati. Tada ćete iz svoga teškog položaja izaći s glavom iznad oblaka pjevajući:

Isus vas se sjeća, on vas se sjeća!

Prijatelji su vas možda iznevjerili …

ali on je uvijek vjeran.

Iscijelit će vam srce slomljeno,

žalošću opterećeno!

Isus se sjeća i kad svijet zaboravlja.

Bacite sva svoja bremena na Gospodina jer on se brine za vas.

Autor: Charles S. Price

IZVORPut života