Pronađen ribar koji je nestao prije 11 dana: Iznenadit ćete se kada vidite u čemu je plutao!

Ribar je pronađen i spašen nakon što je plutao 11 dana u Atlantiku. Pogledajte u čemu je plutao.

Ne možemo zamisliti kroz što je prošao Romualdo Macedo Rodrigues, ali smo zahvalni Bogu što mu je spasio život nakon 11 dana.

Njegov brod je počeo propuštati vodu …

44-godišnji Romualdo napustio je svoj dom u Oiapoqueu u Brazilu svojim drvenim čamcem krajem srpnja na putu do otoka Ilet la Mere.

No, nakon nekoliko dana putovanja njegov čamac se počeo puniti vodom i potonuo. Romualdo nije znao plivati ​​pa se popeo u zamrzivač koji je imao na brodu. Bio je u njemu više od tjedan dana.

Prošlo je 11 dana dok je Romualdo bio u oceanu i zbog toga je ozbiljno dehidrirao i gladovao. No, srećom, jedno plovilo koje je prolazilo blizu obale Surinama u blizini Francuske Gvajane uočilo ga je i spasilo.

U videu se vidi kako Romualdu pomažu da izađe iz zamrzivača i kako ga posada ukrcava na surinamski ribarski brod 11. kolovoza. Pružili su mu prvu pomoć, a ubrzo nakon što je brod stigao do obale, uhitila ga je policija jer je bio bez dokumenata i držan u zatvoru u Paramaribu 16 dana.

 

Kada su policajca Luisa Carlosa Porta upitali o ovom jedinstvenom slučaju, rekao je da je Romualdo bio izuzetno mršav i oslabljen, ali njegov duh je bio uzdignut i sve rane koje je pretrpio zbog dugog izlaganja suncu sada su puno bolje.

Policajac je dodao da Romualdo zbog vrućine, soli i svjetla ima problema s vidom, ali je bio stabilnog zdravlja. Romualdu je na kraju dopušteno da se vrati kući.

Kada je Romualdo intervjuiran o incidentu, rekao je: “Ponovo sam rođen. Mislio sam da će me napasti morski psi jer na otvorenom moru ima mnogo znatiželjnih riba.”

Kad su ga pitali o trenutku kada ga je spasio brod, rekao je, nije mogao vjerovati. Dodao je da je čuo zvuk blizu sebe i vidio ga u blizini zamrzivača. U početku, ljudi nisu bili sigurni ima li ikoga u zamrzivaču, ali kada su se približili, ugledao ih je i podigao ruke rekavši: “Bože, brod. Podigao sam ruke i tražio pomoć.”

Ovo iskušenje u Atlantiku oslabjelo je Romualda za pet kilograma, ali je zahvalan što mu je zamrzivač uspio spasiti život. Dodao je: “Najviše me mučila žeđ.” Zaključio je riječima: “Ovaj hladnjak je za mene bio Bog. Čudo.”

NAJNOVIJE!