Pronađeni fascinantni dokazi o razaranju drevnog biblijskog grada
Snimka zaslona: YouTube

Jesu li pronađeni novi dokazi o uništenju drevnog biblijskog grada Sodome? U jednom od svojih najnovijih videa, Joel Kramer iz Expedition Bible otkrio je različite komade sumpora u području koje bi moglo biti Sodoma i susjedni gradovi koji su uništeni u isto vrijeme.

Uzimajući sumpor iz svakog od područja i stavljajući ga na vatru, Kramer pokazuje kako su četiri područja koja se poklapaju s biblijskim opisom gradova koji su uništeni i u kojima se više nikada nije živjelo ona koja je sumpor spalio.

“Imamo pet arheoloških nalazišta koja datiraju iz ranog brončanog razdoblja, i pogodite što? Četiri od njih su spaljena i nikad više u njima nije živjelo, a jedno od njih je pošteđeno i nastavilo se u povijesti”, kaže Kramer.

Pet gradova spomenutih u Postanku 14 su Sodoma, Gomora, Adma, Zeboim i Zoar.

“Do 1924. većina gradova u Bibliji već je bila identificirana”, kaže Kramer. “Mnogi od njih su bili iskopani, ali nijedan od gradova u ravnici nije pronađen.”

Sodoma i Gomora: Zašto ih je Bog uništio?

Dokazi odgovaraju opisu u Svetom pismu

Raspravljajući o biblijskom arheološkom nalazu iz ranih 1900-ih, Kramer kaže da dokazi o razaranju upućuju na spaljivanje grada. Ovo odgovara onome što Sveto pismo govori o kraju Sodome.

Postanak 19,24-25 kaže: “Jahve zapljušti s neba na Sodomu i Gomoru sumpornim ognjem i uništi one gradove i svu onu ravnicu, sve žitelje gradske i sve raslinstvo na zemlji.”

Ne samo da Sveto pismo kaže da će Sodoma biti spaljena, već se to poklapa s Jeremijom 49,18 koji kaže: “Čovjek ondje neće stanovati, sin čovječji neće u njem boraviti.”

Kramer objašnjava da je Zoar ponovno izgrađen, dok ostali gradovi nikada nisu trebali biti ponovno izgrađeni zbog svoje zloće. Međutim, također ističe da je lokacija Zoara bila postavljena usred ostala četiri grada koji su iskusili Božji gnjev.

“Gradovi u ravnici nisu samo spaljeni, uništeni i osušeni. Također je riječ o spasenju”, kaže Kramer. “Zaslužili su istu osudu kao i drugi gradovi. Spašeni su jer je Lot došao među njih. Spašeni su ljudskom pravednošću, a tako smo i mi spašeni. Spašeni smo pravednošću jednoga, Isusa Krista”

Arheološki dokazi i uništenja i spasenja trebali bi upućivati ​​na jednu stvar: Bog je stvaran, i ako On naredi da se nešto dogodi, to će se dogoditi.

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare