Pronašla je poruku u boci iz 1926. godine te je odlučila pronaći vlasnika

Roneći je pronašla poruku u boci iz davne 1926. godine. Nešto joj nije dalo mira pa je odlučila pronaći vlasnika.

Ono što je započelo kao obični petak pretvorio se u predivnu ronilačku avanturu za kapetanicu broda Jennifer Dowker iz Michigana. 

Jennifer je vlasnica i voditeljica Nautical North Family Adventures. Čistila je prozore s donje strane svog broda kada je vidjela nešto na dnu rijeke. 

„Vidjela sam zelenu bocu na dnu i pomislila da izgleda jako zanimljivo pa sam posegnula dolje, uzela ju i vidjela da je unutra papir“, objasnila je Jennifer, „Odmah sam pomislila da je to baš odlično.“ 

Poruku u boci nitko nije vidio 95 godina

U boci je pronašla poruku koju nitko nije vidio punih 95 godina. U poruci, iz 1926. godine, pisalo je: „Može li osoba, koja pronađe ovu bocu, dati ovaj papir Georgeu Morrowu, Cheboygan, Michigan.“ 

Poruka u boci 1
Foto: Facebook

Jennifer je odmah na Facebooku napisala što je našla. Njezina se objava počela širiti, a tako su rasle i njezine šanse da pronađe Georgea ili njegovu obitelj. 

Uskoro je pronađena njegova kćer. Njezino je ime bilo Michele Primeau te je odmah stupila u kontakt s Jennifer. 

VIDI OVO: Ronilac je primijetio da se dupin čudno ponaša, a onda svjedočio podvodnom čudu

Iako je Michele na prvu bila šokirana pronalaskom te boce, kasnije je shvatila da je to bila onakva vrsta stvari koju je njezin pokojni otac volio raditi. 

„On bi uvijek radio takve stvari, recimo kada smo gradili podrum on je stavio poruku iza ploča u zidu“, rekla je Michele, „Znam da je datum u boci bio 26. studeni, a njemu je rođendan u studenom. Ne bi me iznenadilo da je to napravio za svoj rođendan.“ 

Uskoro su se Jennifer i Michele susrele preko video poziva. Michele je odlučila doći u Cheboygan da osobno vidi poruku svog oca, ali je odlučila da tu istu poruku neće ponijeti sa sobom. 

„Baš sam ju mislila uzeti te ju uramiti i sve to“, rekla je Michele, „No kada sam sinoć legla počela sam razmišljati o tome i shvatila da će uspomena na mog tatu živjeti ako ostavim poruku Jen.“ 

Poruka u boci 2
Foto: Facebook

Najbolje ronilačko otkriće u životu

Jennifer je bila više nego sretna uramiti i izložiti Georgeovu poruku na svom brodu kao uspomenu na najbolje ronilačko otkriće u svom životu. 

„Ime ‘George Morrow’ živjet će dokle god postoji brod Yankee Sunshine“, napisala je Facebooku. 

George se sigurno radosno smije na nebu. Trebalo je samo 95 godina da njegova poruka „isplovi“, ali je vrijedilo čekati. 

NAJNOVIJE!