Pronašla zdravog supruga na podu
Foto: Lovewhatmatters.com/Stephanie Hanrahan

Nakon što je pronašla svog zdravog 31-godišnjeg supruga na podu, ova žena je shvatila koja je važnost braka nakon tragedije. Donosimo dijelove njezine objave

„Za nedavni rođendan sam sa suprugom otišla na put u San Diego. Bio je to naš prvi odmor u dvije godine – prije nego se naš svijet, i njegovo srce – zaustavilo. Mislili smo da možemo iskoristiti to vrijeme da se opustimo, odmorimo, povežemo i sjetimo kako je to biti par, a ne samo mama i tata. 

No, nismo se sjetili.“ 

Majka je nastavila objašnjavati da njihov put nije prošao kako je bilo planirano. Nisu se znali ponašati kada djeca nisu bila oko njih. Ona je isplanirala mnoštvo aktivnosti kako se ne bi osjetila praznina u njihovom braku. 

„Bilo je čudno i naporno, a zadnji sam dan pustila depresiji da me obuzme te sam ga provela u krevetu.“ 

Muž na podu
Vlasništvo Stephanie Hanrahan

Kući su se vratili umorni i puni žaljenja. 

„Žalila sam što sam dopustila da mi to vrijeme s mužem izmakne kroz prste. Ako se nismo mogli povezati u San Diegu, onda kod kuće, među ludilom vrtića, sigurno nećemo.“ 

Par si nije mogao priuštiti previše vremena bez djece kako bi se povezali. 

„No, neobične se stvari događaju kada se otvorite – kada ste iskreni o tome gdje ste i što trebate. Nedugo nakon povratka s odmora suprug mi je rekao da se njegov šef izborio da on ide na veliki predsjednički put, da je zbog njega napravljena iznimka jer se jako trudio i radio.“ 

„I samo da ovo kažem – moj život nije uvijek bio pun leptirića i duga i voćnih koktela na bijeloj plaži. Bio je pun nasilja i nesigurnosti. Zbog toga sam odmah rekla ‘da’ kada sam upoznala svog supruga koji je bio najstabilniji muškarac kojeg sam ikada upoznala.“ 

VIDI OVO: 8 znakova koji se pojavljuju mjesec dana prije srčanog udara

Muž na podu 1
Vlasništvo Stephanie Hanrahan

Probudila sam se u noćnu moru

„No, više nisam mogla vidjeti ništa od toga. Vidjela sam samo posao i nezadovoljstvo. Još uvijek nismo došli ni do sedam godina braka, a ja sam bila jako nemirna, a ovo je razlog: 

Nekoliko godina prije tog divnog odmora, probudila sam se u noćnu moru. Pronašla sam svog zdravog, atletskog supruga na podu. Nismo ni znali, ali je on imao rijetku srčanu manu te su liječnici rekli da mu izgledi nisu dobri. S 31 godinu srce mu je jedva radilo. Namjeravali smo pokušati izdržati dok se ne pojavi prilika za presađivanje srca. A ostalo je bilo nepoznato. 

Tragedija povezuje ljude, ali ih i mijenja. Voljela bih reći da nas je ta situacija povezala, no dovela je do toga da sam izgubila tu predvidljivost te sam počela paničariti. Emocionalno sam se raspadala. Imala sam dijete od 2 godine, supruga koji je bio bolestan, novorođenče i nikakvu ideju o tome što nas čeka (iduća stvar: autizam).

On više nije mogao biti sam s djecom niti ih voziti i čuvati. Čak se nije mogao ni sam kupati. Sve je odjednom bilo na meni, a ja sam polako počela podizati zid oko sebe. Nisam se htjela više približiti čovjeku koji sa mnom neće biti još jako dugo. Znam da je užasno, ali sam se tako nosila sa situacijom. Iako je prošlo nekoliko godina, a srce mu je bilo prilično stabilno, i dalje je postojao strah.

Tako da je taj drugi odmor donio više briga nego uzbuđenja. Do tog trena sam se osjećala kao da putujem sa strancem. 

VIDI OVO: Kako izgleda srčani udar? Mnogi ga ne znaju prepoznati

Muž na podu 2
Vlasništvo Stephanie Hanrahan

Drugačiji, ali i dalje zajedno

No, na odmoru, negdje između surfanja, pijenja koktela i sunčanja, nešto se dogodilo. Počela sam shvaćati da uživam u tišini u našem braku. Uživala sam u tome što mi je ugodno blizu njega bez ijedne riječi. Kakav luksuz. Možda smo se izgubili u odgoju djece i borbi s bolesti, ali na toj plaži, u tom trenutku, ostali smo samo mi. Drugačiji, ali i dalje zajedno. 

Preživjeli smo i oluje i sunčane dane. 

Osoba kojoj ste se predali pred Bogom možda će se promijeniti s godinama. Možda tu osobu više nećete moći prepoznati – i Bogu hvala za to. Život nam daje prilike da napustimo staro i prigrlimo novo – a ono dobro uvijek ostane. Tada, ako smo dovoljno budni, mi se možemo ponovno zaljubiti u tu istu, ali drugu osobu. Kako predivno iznenađenje. 

Jedina stvar koju sam trebala bila je prilika da ponovno vidim svoj raj.“