Tri proročanstva o znacima na mjesecu i Suncu koja možemo pronaći u Bibliji

U Bibliji možemo pronaći tri proročanstva koja ukazuju na određene znakove koji će se pojaviti na mjesecu i Suncu. Nalaze se u Knjizi proroka Joela, te Markovom i Lukinom evanđelju.

U petak 27. srpnja 2018. dogodit će se najduža pomrčina Mjeseca u ovom stoljeću, koja će biti vidljiva iz naših krajeva.

U posljednje vrijeme svjedoci smo čestih pomrčina mjeseca i Sunca, a s obzirom na to da smo pozvani pratiti znakove vremena koji će se po biblijskim riječima događati i preko nebeskih tijela, donosimo tri biblijska proročanstva koja nam ukazuju da pomrčine mjeseca i Sunca mogu imati u drugu poruku, osim one astronomske.

PROČITAJTE: PROROČKI ZNAK? Stiže nam još jedan KRVAVI MJESEC

Poruku o posljednjim vremenima, posebice, jer su svi drugi znaci koji nas upozoravaju na dane nevolje, već ispunjeni.

Joel je živio između 9. i 5. stoljeća pr. Kr. Ne zna se točno vrijeme. U to vrijeme je i nastala ta proročka knjiga, koja je upućena pripadnicima naroda Kraljevstva Juda iz kojeg je bio i Joel.

“Sunce će se prometnut’ u tminu a mjesec u krv, prije nego svane Jahvin dan, velik i strašan” (Joel 3,4).

Poklapa se i s Ivanovim proročanstvom Otkrivenje jer u Otkrivenju 6,12 piše: “I vidjeh kad otvori šesti pečat, i gle, zatrese se zemlja vrlo, i Sunce posta crno kao vreća od kostrijeti, i Mjesec posta kao krv.”

Isus Krist je pak rekao da će u dane koji će prethoditi njegovu dolasku mjesec izgubiti svoju svjetlost: ”U dane poslije te nevolje sunce će pomrčati i mjesec svoju svjetlost izgubiti, Zvijezde će padati s neba i sile se nebeske pokrenuti.” (Marko 13,24).

Na drugom mjestu Isus također spominje znakove neba kao znakove vremena koji će prethodi Njegovu slavnu dolasku pa kaže:

”Ustat će narod na narod, kraljevstvo na kraljevstvo. Jaki potresi bit će posvuda, bit će glad i kuga. Strahote i veliki znaci pojavit će se na nebu.” (Luka 21, 11)

Izvor: Dnevno.hr