Provalnik je pokušao ući u kuću, a ova vjeverica je učinila nešto nevjerojatno

Vjeverica je provalnika toliko izgrebala da je olakšala policiji istragu u vezi provale u kuću.

Vjeverice rade više od penjanja po drveću i skupljanja hrane. Očigledno, životinje s predivnim repom čuvaju i naše domove.

Adam Pearl pronašao je vjevericu u svom dvorištu prije nekoliko godina i pobrinuo se za nju. Vjeverica po imenu Joey bila je tek beba i Adam ju je hranio na bočicu dok nije dovoljno ojačala da jede sama.

Branila kuću od provalnika

“Njegove oči nisu bile ni otvorene”, prisjetio se Adam. “Bio je otprilike veličine Bic upaljača kad smo ga prvi put dobili.”

Dok se brinuo za Joeya, Adam kaže da je samo želio da se Joey može brinuti sam za sebe. S vremenom je Joey postao i dio obitelji.

Branila kuću od provalnika
Snimka zaslona: YouTube

A onda je jednog dana nepoznati čovjek pokušao opljačkati Adama. Joey je odlučio da neće dopustiti da se to dogodi! Joey je branio svoj dom i spriječio čovjeka.

Ne događa se svaki dan da nekoga napadne vjeverica, ali ovo nije bilo obično šumsko stvorenje.

Kad je Adam vidio da mu je netko provalio u dom, nazvao je policiju koja je započela istragu. Adam je za Idaho News 6 rekao da je policajka, dok je ispitivala osumnjičenika, vidjela da su mu ruke bile pune ogrebotina pa je upitala: “Jesi li to dobio od vjeverice?”

Osumnjičenik je priznao da ga vjeverica nije prestala napadati dok nije otišao. Upravo su te ogrebotine pomogle policiji da identificira uljeza.

Adam je zadivljen da ima ljubimca koji mu čuva kuću

“Joey bi dopustio svakome da ga mazi kad je u kući”, rekao je Adam. “… sve dok ovaj čovjek nije provalio. Odmah nakon toga je počeo biti agresivan.”

Ova promjena u ponašanju nije nenormalna, a vjerojatno je tome doprinijela i promjena godišnjih doba, tvrdi znanstvenica sa Sveučilišta Idaho Janet Rachlow. Mislimo da je i Joey znao da je vrijeme da krene dalje.

Više o ovom događaju pogledajte u videu u nastavku.

Kad je došlo ljeto, Joey se popeo na Adamovo rame, malo se družio, a zatim nestao u stablu jabuke.

“Mislim da je to bio njegov oproštaj”, rekao je Adam.