Proveo je 4 sata u oceanu s morskim psom, a onda je ugledao svjetlo od Boga

Mladić je proveo 4 sata u oceanu s morskim psom. Preživio je nakon što je ugledao svjetlo od Boga koje ga je nosilo na površinu vode.

Filipinski pomorac čudom je preživio nakon što je pao s teretnog broda. Preživio je četverosatno plivanje okružen morskim psom.

Loreto Miles Moscoso III, 25, završio je za pomorskog tehničara. Radio je na teretnom brodu.

Prema njegovoj izjavi, nesreća, koja ga je zamalo koštala života, dogodila se dok su čekali pilota. Zapovjednik broda je zapovjedio Loretu da odveže teret koji su prenosili kako bi ga lakše istovarili. Dok je radio na odvezivanju, krivo je stao te je zbog toga pao u more. 

Prije nego je pao u vodu, udario je stražnjim dijelom glave što je dovelo do ozljede kralježnice. 

Pokušao je nekoliko puta zazvati pomoć, ali ga nitko nije čuo. U užasnim bolovima zbog ozljede kralježnice, Loreto je počeo plivati dalje od broda kako ga propeler ne bi uhvatio. 

„Bilo je užasno shvatiti da možda nitko ne zna da sam pao“, rekao je Loreto. 

VIDI OVO: ČUDO NEVIĐENO: Biologinju od napada morskog psa štitio kit od 36 tona

Bio je na rubu odustajanja kada je vidio svjetlo… tada je shvatio da je Bog s njim. Osjetio je kako ga svjetlo nosi na površinu vode. 

Loreto je skinuo svu tešku odjeću sa sebe, ali nije imao ništa što bi mu pomoglo plutati tako da je odlučio nastaviti plivati. 

Nakon što je plivao nekoliko sati, vidio je da oko njega pliva morski pas duplo veći od njega. Nastojao je ostati smiren unatoč straha koji ga je obuzeo te je nastavio plivati prema obali. 

U konačnici su ga spasili brod i helikopter. Loreto nije mogao vjerovati kako je uspio preživjeti tu nesreću te je nakon spašavanja počeo plakati. Posada na brodu je po dolasku u luku shvatila da ga nema te su odmah prijavili njegov nestanak zbog čega ga je helikopter brzo počeo tražiti.

Spasioci su rekli da je plivao 4 sata i prešao udaljenost od 6,5 km. Bio je dehidriran, a krvni mu je tlak bio vrlo nizak. Odmah je prevezen u bolnicu. 

Loreto vjeruje da ga je Bog održao živim tijekom dugih sati u oceanu te da ga je On štitio.