VELIKO OTKRIĆE: Blizu Betlehema pronađen prsten Poncija Pilata

Arheolozi vjeruju da je pronađeni prsten pripadao samom Pilatu ili nekom od njegovih pomoćnika

Arheolozi su u blizini Betlehema identificirali vlasnika prstena prema njegovom natpisu, a pripada rimskom upravitelju Ponciju Pilatu.

Izraelske novine Haaretz su objavile da su arheolozi utvrdili da prsten koji je pronađen prije 50 godina na Zapadnoj obali blizu Betlehema pripada rimskom upravitelju Ponciju Pilatu, javlja Aciprensa.

Prsten je pronađen kasnih šezdesetih godina na jednom arheološkom nalazištu zajedno s drugim artefaktima, ali je tek nedavno u potpunosti očišćen i pregledan te je tako otkriven natpis na kojem se vlasnika prstena identificira kao čovjeka koji je odgovoran za Isusovo raspeće.

Prsten je služio za udaranje službenog pečata te na sebi ima ugraviranu posudu za vino te natpis na grčkom na kojem piše “Pilat”.

O pronalasku prstena izvijestio je World Israel News.

An astonishing historical find!

Objavljuje World Israel NewsČetvrtak, 29. studenoga 2018.

Poncije Pilat je bio peti namjesnik rimske provincije Judeje gdje je služio za vrijeme vladavine cara Tiberija od 26. do 37. godine. U evanđeljima se opire osuditi Isusa na smrt, ali ipak popušta željama bijesne svjetine i naređuje njegovo raspeće.

Arheolozi vjeruju da je prsten pripadao ili samom Pilatu ili nekom od njegovih pomoćnika koji su imali ovlasti da koriste njegov službeni pečat.