prve sedmorke

1997. godine rođeno je sedam preslatkih beba u Iowi u SAD-u.

Bračni par Kenny i Bobbi McCaughey već su imali kćer i htjeli su joj darovati brata ili sestru. Očajno su pokušavali zatrudnjeti, a kada nisu uspjeli, potražili su pomoć u tretmanima za plodnost.

Imali su sreće, Bobbi je uskoro saznala da je trudna. Nakon prvog pregleda liječnik je imao iznenađujuće vijesti za McCaugheyje – dobit će 7 prinova! Par je odlučio sve bebe roditi prirodnim putem i molili su se da će sve biti u redu.

Obitelj je blagoslovljena s 3 djevojčice i 4 dječaka

Djeca su rođena 19.11.1997. i, iako su rođena 9 tjedana prerano, svi su bili zdravi. Svaka je beba težila između 1 i 1.5 kg. Obitelj je odmah postala poznata. Odradili su brojne intervjue i pojavili su se na nekoliko televizijskih emisija tijekom prvih par godina.

Kako su djeca rasla, obitelj se povukla od javnosti kako bi vodili normalna život. Teško je odgajati jedno dijete, a kamoli sedam. Obitelj je ipak uspjela s mnogo pomoći. Bobbi je rekla kako: „U početku smo imali veliku pomoć od obitelji i prijatelja. Ako smo što trebali uvijek bi nam pomogli. Imali smo strašno dobru pomoć. Imamo strašno veliku vjeru koja nam je bila stijena na koju smo se oslanjali.“

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Obitelj McCaughey dobila je mnoge donacije nakon poroda, uključujući i veliki kombi i novi dom

Bebe su dobile stipendije za fakultete dok su još bile u pelenama. Sedmorke su te stipendije iskoristile na najbolji način. Njih šestero upisalo je fakultet, a sedmi je sin otišao u vojsku.

Uskoro će napuniti 20 godina i zaputiti se u svijet gdje će izgraditi vlastiti život. Na sreću, naučili su vrijednost marljivog rada. Njihov otac Kenny uvijek je svoju djecu motivirao da se izbore za svoje želje tako što ih je poticao da pronađu posao, čim su narasli.

„Naučili su nas da ako nešto želimo, da se moramo potruditi.“

Bobbi i Kenny kažu kako je od odgoja sedmorki teže jedino to što ih moraju pustiti u svijet

Par priznaje kako je život puno lakši u nekim stvarima otkako su djeca otišla na fakultet. Međutim, kažu kako sada imaju još i više briga jer su djeca samostalna. Svoju su kuću stavili na prodaju i žele premjestiti negdje gdje će voditi mirniji život. Puno vremena provode očekujući i unuku, koju će roditi najstarija kći Mikayla.

Stvari su se definitivno promijenile posljednjih 20 godina, ali čini se kako su svi u obitelji usmjereni na budućnost. Svi žive normalne živote, a samo će vrijeme reći što ih iduće očekuje.