Naslovnica Duhovnost Prvi Božić je započeo s... boli?!

Prvi Božić je započeo s… boli?!

Prvi Božić nije počeo radosno već s boli u srcu i patnjom. Ipak, usred kaosa Bog je doveo red.

Koji skandal! Poštovani lokalni drvodjelja zaručen za mladu seljanku i kad odjednom ona biva trudna! Kladim se da je cijeli grad Nazaret bio natopljen tračevima o Marijinom preljubu i pitanjima o identitetu oca djeteta.

Možete zamisliti kakve poglede bi Josip dobivao na ulicama zbog tračeva o tome da će biti otac djeteta koje možda nije njegovo, dok je u isto vrijeme i znao da ono nije njegovo.

Jedini način kako bi Josip mogao zadržati dobar ugled jest da prekine svoje zaruke s Marijom. Za Mariju bi to značilo da će bit izbačena iz svoje obitelji i iz svog rodnog grada. No Bog je bio u kontroli.

PROČITAJTE: Zablude o Božiću u koje kršćani trebaju prestati vjerovati

Znao je kakve će vrste optužbi doći. Znao je užas i bol srca koje bi Josip mogao doživjeti misleći da je Marija preljubnica nakon što ga je ponovno i ponovno pokušala uvjeriti da nije.

Znao je za loš glas koji bi pratio njegovu obitelj od strane mnogih koji nisu vjerovali da je Isus Sin Božji. Stoga, usred kaosa Bog šalje anđela kako bi uvjerio Josipa u to da Marija govori istinu.

Prvi Božić nije počeo radosno već s boli u srcu i patnjom. Ipak, usred kaosa Bog je doveo red.

Bez obzira na to koje s kojim poteškoćama se danas suočavate Bog je jedini onaj koji može dovesti red u vaš kaos. Stoga Mu vjerujte u cijelosti da će vas provesti kroz teška vremena kroz koja prolazite.

Autor: Jack Graham; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Christianity.com

NAJNOVIJI ČLANCI