Prvo traži Boga, a Njegovi blagoslovi će već doći

Prvo traži Boga, a Njegovi blagoslovi će već doći. Isus ne želi da budemo tjeskobno zabrinuti za život. On obećava ispuniti naše potrebe.

“Tražite stoga najprije kraljevstvo Božje i pravednost njegovu, a sve će vam se ostalo dodati.” (Matej 6, 33)

Pogledajte kako Biblija počinje: “U početku Bog”. Neka i vaš život započne tako. Tražite svom svojom dušom, prije svega, kraljevstvo Božje, kao mjesto vašeg državljanstva, i Njegovu pravednost, kao karakter vašeg života. Što se tiče ostalog, ono će doći osobno od Gospoda, bez da se brinete o tome. Sve što je potrebno za ovaj život i pobožnost “dodat će vam se”.

Prvo traži Boga, a Njegovi blagoslovi će već doći

Kakvo je ovo divno obećanje! Hranu, odjeću, dom i sve drugo, Bog se obvezuje da će vam dodati dok tražite Njega. Vi se brinite da tražite Njega, a On će se brinuti za vaše potrebe. Papir za pakiranje i špagu dobivate kada kupujete vrjedniju robu; isto tako sve što nam treba od zemaljskih stvari dolazi u kompletu s kraljevstvom Božjim.

Onaj koji je nasljednik spasenja, neće umrijeti od gladi; i onaj koji oblači svoju dušu u Božju pravednost, neće biti ostavljen od Gospoda s golim tijelom. Odbacite svaku brigu. Svim svojim umom tražite Gospoda. Pohlepa vodi u siromaštvo, a brige u patnju. Pouzdanje u Boga je veliki imetak, a sličnost Bogu je nebesko nasljeđe.

Gospode, tražim Te; daj da Te pronađem.

Autor: Charles H. Spurgeon

PROČITAJTE JOŠ: