Psi lutalice spasili novorođenče bačeno u kanalizacijski otvor

Psi lutalice su spasili novorođenče koje je bila zamotano u plastičnu vrećicu i bačeno u kanalizacijski otvor.

Nedugo nakon njezinog rođenja (tek nekoliko sati, prema liječnicima), novorođenče je ostavljeno na najgorem mogućem mjestu; odvodu kanalizacije.

Neidentificirana beba, čiji roditelji su nepoznati, ovaj tjedan je hospitalizirana, nakon što je ju je spasio nevjerojatan spasitelj.

Na snimci kamere, koja je snimljena u Haryani, Indiji, pokazuju tri psa lutalice koji dolaze do odvoda, njuše ga i istražuju, pokušavajući otkriti izvor buke. Jedan s vremenom odlazi, ali ostala dva ostaju kako bi istražila.

Nakon što su ušla u odvod, dva junačka psa uspjela su zgrabiti novorođenče i izvući je na otvoreno. U isto vrijeme, prolazio je motociklist. Jedan od pasa odvukao je bebu do ruba ulice, daleko izvan opasnosti.

Psi lutalice su počeli lajati nakon što su izvukli dijete

Prema indijskom The Timesu, nakon što su psi izvukli dijete iz kanalizacije, počeli su lajati, čime su privukli pozornost obližnjih ljudi.

Nakon što je pronašao dva psa lutalice s jedva živim novorođenčetom, dobri Samarijanac brzo je odvezao malenu djevojčicu u bolnicu.

Sićušno tijelo djevojčice navodno je bilo zamotano u plastiku. Liječnici su joj dijagnosticirali nekoliko ozljeda glave. No nevjerojatno, dijete je bilo živo.

„Ona je vjerojatno dijete koje je rođeno prerano, nakon sedam mjeseci trudnoće“, rekao je glavni liječnik Dinesh Kansal.

„Odlučili smo je držati pod promatranjem, jer bi prebacivanje moglo biti za nju opasno po život“.

Snimka prikazuje ženu koja je bacila novorođenče u kanalizaciju nakon čega je pobjegla

Ista kamera koja je snimila čudesno spašavanje djeteta, snimila je i trenutak kada je dijete bilo napušteno.

Policija je pregledala snimku neidentificirane žene, koja je bacila dijete u kanalizaciju prije nego što se užurbano udaljila. Vlasti istražuju, nadajući se da će identificirati ženu, kako bi je mogli kazneno goniti.

Policija izjavljuje da će malena djevojka ostati hospitalizirana i da se u građanskoj bolnici u Haryani nastavljaju boriti za njezini život.

No zahvaljujući njezinim junačkim spasiteljima (životinjskim i ljudskim), unatoč okrutnostima kroz koje je prošla tijekom svojih prvih sati života, beba je dobila drugu priliku za život.

Ovaj članak je prvi puta objavljen 27. srpnja 2019. godine.