Otkriven joj je rak vrata maternice s 24 godine, a imala je samo jedan simptom

Djevojci je dijagnosticiran rak vrata maternice s 24 godine, a imala je samo jedan simptom. Ginekolog joj je tvrdio da je sve u redu.

Hvala Bogu, Heather je preživjela, a svoju priču je podijelila kako bi ohrabrila sve žene da odu na pregled i slušaju svoje tijelo.

Heather Keating (24) iz Irske se saznala da ima rak vrata maternice, a ona je svoju priču odlučila podijeliti kao upozorenje.

Otišla na ginekološki pregled nakon što je svom liječniku prijavila da ima krvarenje između ciklusa i nakon spolnog odnosa.

Međutim, ginekolog joj je rekao kako to nije ništa strašno, i da se vrati kada bude imala 25 godina.

“Zato što sam imala 24 godine nisam imala pravo na besplatne briseve i ostale nalaze. Sve dok nisam postala anemična od tolikog krvarenja nisu me detaljno ispitali. Na kraju su rezultati pokazali da imam rak grlića maternice”, navela je Heather.

VIDI OVO: MOGU VAM SPASITI ŽIVOT: Rak grlića maternice je izlječiv, a ovi rani znakovi ga otkrivaju

“Nikad, čak i u najgorim noćnim morama ne bih pretpostavila da imam rak. Pozvali su me u sobu u kojoj su bile papirnate maramice na stolu. Tada sam znala sam da vijesti nisu dobre,” ispričala je Heather trenutak kada je saznala užasnu vijest o svom zdravstvenom stanju.

Hvala Bogu, Heather je preživjela, a svoju priču je podijelila kako bi ohrabrila sve žene da odu na pregled i slušaju svoje tijelo.

Svoju priču je podijelila na društvenim mrežama kako bi pomogla ljudima da prepoznaju simptome ove bolesti u samom početku.

NAJNOVIJE!