Ranjena srna je prišla ženi te joj pokazala da treba pomoć

Iako vrlo plaha, srna imenom Eva je morala doći do svojih ljudskih susjeda i zamoliti za pomoć. Par koji živi vrlo blizu šume ju je spasio.

Divlje životinje ne pitaju često ljude za pomoć. Ako to i učine, onda je riječ o hitnim situacijama. 

Priroda je moćna, ali joj ujedno treba pomoć s vremena na vrijeme. Danas donosimo divnu snimku obitelji jelena koji su se jako povezali sa svojim ljudskim susjedima. 

Bastian i Marlis Jermutus, par koji živi u kući blizu šume, su počeli objavljivati snimke na YouTubeu još 2007. godine. Tisuće pretplatnika uživa gledajući Bastiana i Marlis kako dijele svoj život s čitavim krdom jelena. 

Bilo je pitanje vremena kada će im se približiti divlja životinja

Budući da žive u prirodom skloništu jelena u Njemačkoj, bilo je samo pitanje vremena kada će im se približiti jedna od tih divnih životinja. 

Unatoč tome što mogu jako odskočiti kada se uplaše, par jelena prepoznao je koliko su bezazleni Bastian i Marlis. Malo po malo, jedna obitelj jelena sprijateljila se s parom te ga je počela posjećivati. 

Par je upoznao Evu kada je imala samo tjedan dana. 

Evina majka bila je vrlo pametna srna koja je posjećivala obitelj svaki dan. Tako su i Evu počeli zanimati ljudi koje je često viđala. 

Marlis se jako zbližila s Evom te je par shvatio da Eva razumije nekoliko engleskih i njemačkih riječi koje čuje svaki dan. 

Zanimljivo je znati i da je Marlis Jermutus jako poznata njemačka umjetnica. 

VIDI OVO: Spasila je srnu, a ona se još uvijek vraća u njen dom kako bi joj zahvalila

Tko sa srnama ne bi bio prijatelj?

Prema Marlis, ona je našla dio žive prirode u druženju sa srnama. I to nije teško povjerovati. Tko s njima ne bi htio biti prijatelj? 

Jednog je dana Eva došla u dvorište tog para, ali se nije micala. Bilo je to čudno jer Eva nikada nije tako dugo ostajala. 

Također, njezina djeca nisu bila s njom. Kada je Marlis prišla Evi vidjela je velike ogrebotine na Evinim leđima. 

Moguće je da je trčala kroz šumu i ogrebala se na niske grane. Marlis ju je pregledala, a osim ogrebotina se sve činilo u redu. 

Marlis je tada upotrijebila kremu kako bi pomogla Evi. 

Nakon što je stavila kremu na njezine rane, Eva je živnula. 

Eva je čak dala Marlis masažu stopala. 

Par je bio jako sretan jer je znao da su spasili Evu od velike nevolje i moguće infekcije. Na svu sreću, Eva je znala tko će joj uvijek pomoći. 

Nažalost, Eva je preminula 2016. godine

Par je objavio snimku o Evinoj smrti i nekoliko informacija o njezinom životu. Marlis je rekla da je Eva bila divna majka, da je voljela razmišljati i da je uživala jesti cvijeće i djetelinu u njihovom vrtu. 

Eva, počivaj u miru. Bila si prava prijateljica. 

Znate li da u svijetu postoji preko 60 različitih vrsta jelena? 

Još je zanimljivije da jeleni žive na svim kontinentima osim na Antarktici. Jeleni mogu skočiti do 3 i pol metra u visinu te odlično plivaju. Bebe jelena počnu hodati unutar pola sata od rođenja. To su zaista nevjerojatna i predivna stvorenja. 

Pogledajte snimku i uvjerite se.