NaslovnicaŽivotStrogo zabranjeno: Šest rečenica koje svekrve nikada ne bi smjele reći snahama

Strogo zabranjeno: Šest rečenica koje svekrve nikada ne bi smjele reći snahama

Odnos svekrve i snahe često je složen sam po sebi, a dodatno ga mogu zakomplicirati neosjetljivi komentari svekrve.

1. “Sin mi izgleda mršavo i nezdravo, hraniš li ga uopće?” 

Podbadanja vezana uz kulinarske vještine česta su pojava u odnosi svekrve i snahe, čak i kada snaha kuha odlično. Čak i da nije tako, svekrve zaboravljaju da su njihovi sinovi odrasli ljudi koji bi se i sami trebali znati nahraniti.

2. “Ja to nikada ne bih dopustila svome djetetu.”

Odgoj unuka također zna biti meta rasprava. Naravno da je po tom pitanju dobro poslušati mišljenje drugih ljudi, uključujući i svekrvino, ali odgoj djeteta na kraju je ipak u rukama roditelja i oni donose odluke o tome što će dopustiti svojoj djeci.

PROČITAJTE: Svekrva je odlučila testirati svoje tri snahe, a rezultati testa nikoga neće ostaviti ravnodušnim

3. “Zapustila si se.”

Svima se dogodi loša frizura, pramen koji treba obojiti, koji kilogram viška ili podočnjaci. Svi smo svjesni svog izgleda, ali to ne znači da želimo svaki dan slušati o svojim “nedostacima”. Takvi komentari ponekad nisu izrečeni iz zlobe ili s lošim namjerama, ali tako zvuče i zato ih je bolje izbjegavati. Sve se može reći na drukčiji način: “Zašto se malo ne odmoriš? Djeluješ umorno. Ja ću pripaziti na dijete.”

4. “Moj sin voli…”

Kavu s dva šećera, odrezak pečen medium rare, omekšivač za veš s mirisom planinskog cvijeća… Da, svekrva zna što njen sin voli, ali ponekad zaboravlja da je uz svoju suprugu zavolio i puno drugih tj. novih stvari u koje možda nije upućena.

5. “Tebi je lako, u moje vrijeme…”

Nije tajna da starije generacije svekrvi često mladim snahama spočitavaju upotrebu kućanskih aparata poput perilice za suđe ili rublje uz komentar da se u njihovo vrijeme sve pralo ručno. Svako vrijeme nosi svoje teškoće, probleme, nedaće i niko ne bi trebao donositi sud o tome koliko je vama lako ili teško pa tako ni svekrva.

PROČITAJTE: 6 stvari koje svekrva/punica nikada ne bi trebala činiti

6. “Ma on je nesposoban.”

Iako se je u narodu uvriježeno mišljenje kako svekrve rijetko kritiziraju svoje sinove, to ipak nije istina. Bezrazložne kritike koje nemaju temelja u snahama će stvoriti otpor jer će dobiti potrebu da brani muškarca kojeg je odabrala za svog partnera. Konstruktivne kritike svekrve bi trebale dati direktno svom sinu, a ne njegovoj supruzi, piše Zadovoljna.hr.