4 rečenice koje muž treba govoriti svojoj ženi

Ovo su četiri rečenice koje muž treba često govoriti svojoj ženi kako bi konkretizirao riječi „Volim te.“

Moja supruga Holly i ja ćemo uskoro proslaviti 15 godina braka. Srećom, znam malo više o tome kako biti dobar suprug nego kada sam tek sišao kroz prolaz s kestenjastim sagom.

Na početku, mislio sam da su riječi „Volim te“ bile jedine riječi potrebne za uspješan brak. Često sam ih izgovarao. Međutim, vremenom sam počeo proširivati svoj bračni vokabular.

Još uvijek svakodnevno govorim „Volim te, Holly.“

Ali, ipak, dodao sam još nekoliko ključnih fraza. Kada kažem ove stvari, vidim osmijeh u njenom srcu i olakšanje u njezinim očima. Znam što joj je potrebno čuti da bi se osjećala sigurno, dragocjeno i poštovano.

Ovdje su top četiri rečenice koje muž treba govoriti svojoj ženi kako bi konkretizirao riječi „Volim te.“

„Danas sam razmišljao o tebi.“

Vaša supruga želi znati da vam je prošla kroz misli čak i usred napornog dana u uredu, za vrijeme poslovnog ručka, ili na putu za susret s klijentom.

Ponekad je jednostavno poput „Imali smo meksičku hranu za ručak danas i pomislio sam na tebe jer znam koliko to voliš.“ Ili „Bili smo na sastanku danas i razgovarali o tome na koji način je potrebna pomoć tvrtci. Sjedio sam tamo misleći: ‘Holly bi točno znala što učiniti.’“

Dajući vašoj supruzi do znanja da mislite na nju je jednostavan način kako bi joj pokazali koliko vam je dragocjena. Da ne spominjem činjenicu da, kada je riječ o Holly, školarcu u meni se sviđa kada je ona u središtu moga svijeta.

„Dozvoli mi da pripazim djecu večeras. Ti zaslužuješ odmor.“

U dvije kratke rečenice ste ostvarili dvije velike stvari. Možete dati svojoj supruzi vrijedno i prijeko potrebno vrijeme samo za nju. I pokazujete joj da poštujete ono što ona čini za vašu obitelj.

Majke imaju težak posao – bilo da rade od kuće ili van kuće. Moja supruga je divna mama i zaslužuje moje poštovanje i pomoć kako bi joj olakšao opterećenje.

Kada kažem „Uzmi predah“, Holly zna da smo tim. Nisam ja tamo, a ona ovdje. To smo mi. To smo uvijek mi. I oboje trebamo predah.

Njezina slobodna večer ne mora biti ekstravagantna. Ja odvedem djecu na bazen poslije posla, nju pošaljem na manikuru, a potom pripremim sendviče za večernji film.

Dati vašoj supruzi vrijeme nasamo će joj dozvoliti da povrati energiju. Često, to Holly stavlja u novi psihički prostor i ona dolazi kući kao još bolja mama i supruga jer sam stavio malo akcije iza moga poštovanja.

„Mogu li moliti za tebe u svezi toga?“

Svi smo čuli da naše supruge žele onog koji sluša, ne onog koji popravlja. Ali van toga, mislim da naše supruge žele vođu.

Holly je poprilično snažna žena. Samostalna je i disciplinirana. Zato me uvijek iznenadi što je njezina najveća želja za mene da vodim našu obitelj.

Želi da ju izazovem i vodim našu obitelj na nova duhovna mjesta, stručno i namjerno. Moja supruga se osjeća sigurno i zaštićeno u braku, kada zna da ispunjavam svoju ulogu našeg duhovnog vođe.

Ako je vaša žena preopterećena nečim, saslušajte ju. Zatim, kada ona završi s pričom, pitajte možete li moliti za nju. Možete biti šokirani razinom poštovanja, povjerenja i ljubavi koja cvjetaju iz njenog srca za vas. Nemojte se sramiti. Iskoračite i povedite vašu suprugu u to područje. Možda će vam u početku biti neugodno i bit ćete neodlučni, ali vjerujte mi, ona neće mariti. I postat ćete bolji s vremenom.

„Večeras ću isključiti svoj telefon i računalo.“

Ovo će oduševiti vašu suprugu. Isključivši svoj pristup vanjskom svijetu govori Holly da je ova večer samo za nas, našu djecu, naše probleme, naše razgovore, naš smijeh. S drugima ne dijelim ono što smo mi činili tu večer doma. Ne tražim dobar materijal ili divnu sliku. Želim samo da mi budemo mi.

Nitko nas ne može ometati. Moje oči će biti na osobi koja govori ili na zadatku koji imam za ostatak večeri.

Ova vrsta fokusa je gotovo nečuvena, ali je potrebna u današnjem svijetu. Pokušajte to učiniti jednu večer tjedno. Odbacite rastresenost i učinite vaš obiteljski život glavnom atrakcijom. Pogledajte kako ta mala žrtva mijenja vaš brak.

Ove četiri male fraze su unijele revoluciju u naš odnos. Čini se kao da su u braku male stvari ustvari velike. Biti namjeran u malim stvarima čini put za veliku ljubav. Mali koraci odanosti i brige vode do cjeloživotne privrženosti. Male stvari su uistinu od značaja.

Autor: Chris Brown; Prijevod: Blaženka Š.; Izvor: Crosswalk.com

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!