„Reci pa pa mami“: Majka dijeli priču o pokušaju otmice njezinog 2-godišnjeg djeteta

Posegnula sam za svojom kćeri dok je žena govorila: ‘Reci pa pa mami’ Žena je odbijala vratiti ju kada sam ju fizički istrgnula iz njezinih ruku. 

U Facebook objavi je majka, Amanda Cropsey Florczykowski, odlučila pokušati osvijestiti ljude o problemima trgovine ljudima koji su posvuda. Njezino dijete je zamalo oteto u javnoj trgovini što pokazuje da se najgore moguće prevare i zločini mogu dogoditi bilo gdje. 

Napisala je: 

„Moje je ime Amanda i dolazim iz Longviewa, Texas. Uvjerena sam da je naša 2-godišnja kćer bila žrtva potencijalne prijevare u svrhu trgovine ljudima. 

Stala sam u red za blagajnu u lokalnoj trgovini. Bilo je rano poslijepodne. Uzela sam svoju kćer iz kolica za kupovinu, a par ispred nas je započeo uobičajen razgovor o tome kako mi je kćer slatka. Tada su nekoliko puta pitali koliko je stara. Prvo sam imala razumijevanja jer sam mislila da je riječ o kulturnoj barijeri, ali mi je uskoro postalo neugodno zbog načina ponašanja te žene i blizine u kojoj su bili mom djetetu i kolicima za kupovinu. Uzela sam svoju kćer, a ta je žena pitala može li ju držati. U tom je trenutku bila tako blizu da je moja kćer pružila ruke prema njoj te nisam stigla reagirati, uzela je moju kćer.

Odjednom se njezina blizina napokon promijenila te se pomaknula prema natrag. Posegnula sam za svojom kćeri dok je žena govorila: ‘Reci pa pa mami’ – kako neobičan komentar upućen djetetu. Žena je odbijala vratiti ju kada sam ju fizički istrgnula iz njezinih ruku. 

Znajte da je njihov razgovor sa mnom počeo u trenu, a sve se to dogodilo u samo nekoliko sekundi. Nakon što je par otišao bila sam jako potresena, ali sam i dalje vidjela muškarca krajičkom oka kako stoji, potpuno sam, bez namirnica, u redu u kojem je blagajna bila zatvorena. Bio je okrenut u suprotnom smjeru, ali me je gledao preko ramena; zurio je, malo je reći. Njegove oči su pratile svaki moj pogled, a ja sam mu uzvratila pogled da zna da ga pratim. Glasno sam razgovarala s blagajnicom o zaštitarima u trgovini i neobičnom paru koji se činio opasno. 

Zahvalna sam Isusu jer nas je On sam zaštitio! Uspjela sam sigurno doći kući sa svojom obitelji. 

Update: Read Amazon #1 Bestseller, Unraveled: Mothering Fiercely in a World Full of Fears or AmandaFlo.com for more on…

Objavljuje Amanda Cropsey FlorczykowskiPetak, 19. veljače 2016.

VIDI OVO: Naoružani otmičar je ušao u automobil, a dječakova reakcija je zadivila policiju

Savjeti za roditelje

Od tada sam istražila trgovinu seksualnim robljem te su neki detalji bili podudarni s mojim iskustvom. Želim ispisati neke stvari koje sam pronašla u nadi da možete zaštiti svoju djecu. 

 • Otmičari često rade u skupinama te se rasporede po cijeloj trgovini. Iako se ne bi činilo kao da te tri osobe tamo kupuju zajedno, sigurna sam da je taj muškarac bio u timu s parom na blagajni. 
 • Par je bio indijskog podrijetla, a muškarac je bio bijelac s mnogo tetovaža – svi su bili u srednjim 30-ima. No budite oprezni bez obzira na boju, izgled ili spol. 
 • Par je kupio samo dva artikla koja su imala vrlo nisku vrijednost. Nešto što bi mogli lagano ostaviti. 
 • Žena je bila vrlo blizu meni te je dva puta stavila ruku na moju košaru za kupnju. Ona me je povukla u jedan smjer za plaćanje te mi je podijelila pažnju između mog djeteta i mog zadatka (Čisto da se zna, nisam stavila ništa na traku za kupnju dok oni nisu otišli.)…
 • Otmičari vas često slijede do automobila i otimaju dijete s kojim su se ranije zbližili dok vi spremate namirnice. 
 • Oni vas mogu pratiti i kući. 
 • Blagajnica je rekla da je mislila da poznajem taj par. Njihovo ponašanje je to dalo naznačiti svima koji su gledali, a to bi olakšalo bijeg iz trgovine. 
 • Čula sam da se to događa u raznim trgovinama, često ujutro i prije ručka. To je istina u mom slučaju, ali se isto može dogoditi bilo gdje. 
 • Meta su majke koje kupuju same s djecom. I to je istina u mom slučaju. 
 • Iako glasine tvrde da su mete često tinejdžerke ili djeca s plavom i svijetlom kosom, još uvijek to moram bolje istražiti, a moja kćer ne spada u tu kategoriju. 
 • Uz to, malene djevojčice i dječaci bilo koje dobi česta su meta. 

Misao na to što se moglo dogoditi je mučna. Ja sam ista kao vi, majka, i nadam se da će vam moje iskustvo pomoći, ali ne da budete uplašeni, nego oprezni! 

2. Timoteju 1,7: ‘Jer nije nam Bog dao duha bojažljivosti, nego snage, ljubavi i razbora.‘“ 

Ne zaboravite podijeliti ovaj članak da pomognete što većem broju majki bez obzira na to u kojoj državi ili gradu živite. 

NAJNOVIJE!