Recite to naglas!

„Po njemu dakle prinosimo svagda Bogu žrtvu zahvalnu, to jest, plod usana, koje priznaju ime njegovo!“ (Hebrejima 13, 15)

Recite naglas vašim bližnjima da ih volite! Tko zna hoćete li imati drugi priliku da im to kažete?!

Jeste li ikada pogledali u nekoga do koga vam je zaista stalo i pomislili, ”volim ih toliko puno”, ali to niste rekli? 

Pogodite što? Ljudi nam ne mogu pročitati misli. Trebamo verbalizirati našu ljubav. 

Kada se okupite za zajedničkim stolom s obitelji, recite svojoj obitelji da volite svakoga od njih. Možemo li nešto izgubiti ako to kažemo? Bit će vam drago ako to učinite. Jer, tko zna kada ćete se ponovno zajedno moći okupiti i hoćete li se moći svi zajedno okupiti. 

Na isti način trebamo naglas verbalizirati našu ljubav prema Bogu. Biblija nas uči: „U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu.“ (1. Solunjanima 5, 18) 

Ne kaže ”za neke stvari zahvaljujte” ili ”kada ste raspoloženi, onda zahvalite ili ”kada su okolnosti pogodne, onda zahvaljujte.” 

Ne, Biblija kaže ”u svemu zahvaljujte.” 

VIDI OVO: 7 molitvi za zahvalnost Bogu

Ponekad je žrtva slaviti Boga i dati Mu hvalu. Ponekad nismo raspoloženi. No ipak to trebamo učiniti, jer Bog zaslužuje našu hvalu. U Hebrejima 13, 15 piše: „Po njemu dakle prinosimo svagda Bogu žrtvu zahvalnu, to jest, plod usana, koje priznaju ime njegovo!“

Taj izraz, ”plod usana” znači da trebamo verbalizirati našu zahvalnost. Da trebamo štovati čak i kad nam se ne da. Slaviti Boga i kada smo povrijeđeni. A slavimo Ga jer Bog zaslužuje naše slavljenje. 

Biblija nas neprestano potiče na štovanje i slavljenje, bez obzira na okolnosti. Ne postoje iznimke. Nema isprike. Ništa nije iznad ovih parametara. U svakoj okolnosti trebamo zahvaljivati. Lijepo je imati dan koji se zove Dan zahvalnosti, no Bogu trebamo zahvaljivati u svako vrijeme jer je On dobar. 

Autor: Greg Laurie; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Harvest.org