Roditelji su dječaka toliko zlostavljali da su mu morali amputirati obje noge

Paula Hudgell (52), majka osmero djece iz West Mallinga (Kent) i njezin suprug Mark posvojili su petogodišnejg dječaka Tonyja, kojega su biološki roditelji toliko teško zlostavljali da su mu liječnici morali amputirati obje noge.

Paula i Mark se sada bore za uvođenje strožih kazni za nasilje prema djeci.

U trenutku kada britansko Nacionalno udruženje za prevenciju surovosti prema djeci (NSPCC) upozorava na porast broja prijavljenih slučajeva brutalnosti prema djeci i zanemarivanja djece, Paula je opisala svoj prvi susret s bebom Tonyjem i kako ga je par, saznavši za užasan početak njegovog života, odlučio posvojiti, piše Sky.

– Godine 2015. socijalna radnica pitala me je bih li posjetila četvoromjesečnu bebu u bolnici, kojoj su noge polomljene i koja je veoma loše. Pomislila sam: Nije problem, udovi zarastaju – sjeća se Paula.

VIDI OVO: Djevojka s autizmom preživjela je zlostavljanje vršnjaka i pokazala svima koliko je posebna

Otišla je vidjeti dječaka i saznala poražavajuće podatke o njegovom kratkom životu. Sa samo pet tjedana, imao je prijelome svih udova, dislocirani članak, prste na nogama, palčeve. Pri tome je ostavljen bez liječničke pomoći deset dana. Dobio je sepsu i nekoliko organa mu je otkazalo. Pored toga, imao je tumor na mozgu i morali su ga priključiti i na aparate za održavanje života.

Da liječnici nisu tako brzo reagirali i neumorno radili, Tony vjerojatno ne bi preživio.

Roditelji su dječaka toliko zlostavljali da su mu morali amputirati obje noge 1
Foto: News.sky.com

Paula priznaje da tako nešto nije očekivala. Više nije mogla vidjeti nijednu od fotografija koje su dokumentirale djetetovu užasnu prošlost.

– Doveli smo ga kući, pitajući se jesmo li ispravno postupili. Brinula sam da je preslab da bi bio u kući zajedno sa našom ostalom djecom, koja, nisu posvojena. Ali donijeli smo odluku da ćemo mu pružiti ljubav i zaštitu. Dogovorili smo se da ga nećemo držati pod staklenim zvonom – ponašat ćemo se prema njemu kao i prema svima ostalima – kaže Paula.

Već nakon tjedan dana dječak se uklopio u novu sredinu i ponovno se počeo smijati.

– Razmišljala sam o djeci koja umiru i nemaju nikoga da se bori za njih, ili djeci, koja nisu usvojena i nemaju nikoga – kaže Paula.

VIDI OVO: Medicinska sestra je posvojila zlostavljanu bebu, a onda otkrila cijelu istinu

Od nekoga je čula da bi Tonyjevi roditelji dobili doživotne kazne ukoliko bi se dokazalo da je riječ o namjernom nanošenju teških tjelesnih povreda. Tada su ona i Mark započeli kampanju za uvođenje strožih kazni za surovost prema djeci.

Iako je Tony izgubio obje noge, kreće se pomoću invalidskih kolica i voli biti neovisan. U rujnu su ga upisali u redovnu školu, gdje postiže vrlo dobre rezultate i nadmašuje sva očekivanja.

– Tony nam je sasvim sigurno promijenio život, divno je što je s nama, a ostala djeca se prema njemu ponašaju kao i prema svima drugima – kaže majka.

NAJNOVIJE!