Roditeljima su rekli da svoje autistične sinove pošalju u neku ustanovu, a oni su im sagradili kuću

Roditeljima autističnih blizanaca su rekli da pošalju svoje sinove u posebnu ustanovu, no oni nisu htjeli odustati od njih.

Na prvi pogled obitelj Montague izgleda savršeno. Mark i Annie su obožavali šetati pješčanom plažom dok su njihovi tada 11-godišnji sinovi blizanci uživali u valovima. No njihov dom u Engleskoj je pričao potpuno drugu priču. 

Preko puta njihovog doma bila je polu razrušena građevina s lokotima na vratima. Ta neobična drvena kuća nije imala ništa više od stola, kauča, nekoliko stolica i slike koja je bila zakačena za zid. 

Prije nego počnete osuđivati ovu obitelj, morate čuti njihovu priču. 

Nakon što je 2006. godine Annie rodila blizance Samuela i Jacoba, ona i Mark shvatili su da nešto nije u redu. Dječaci nisu komunicirali s njima; nisu pokazivali nikakve emocije niti izraze lica. Mark i Annie nisu osjećali nikakvu povezanost sa svojom djecom. 

VIDI OVO: Majka autističnog dječaka: Znam što uzrokuje autizam!

Blizancima je s 2 godine dijagnosticiran autizam

Kada su imali samo 2 godine liječnici su blizancima dijagnosticirali teški autizam. Kako su dječaci odrastali tako su sve više uništavali stvari oko sebe. Često bi bježali te su roditelji morali staviti visoku ogradu sa žicom oko svog posjeda. 

Unatoč tome što su roditelji dali sve od sebe da nađu pomoć, profesionalci su govorili da nema nade za njihove sinove. Umjesto toga su im rekli da ih stave u nekakvu ustanovu. 

No, roditelji nisu odustali od svojih sinova. Tada su pronašli Son-Rise program koji je promijenio živote njihovim sinovima. 

Ta razrušena građevina s lokotima nije samo poboljšala ponašanje njihovih sinova, nego ih je i zaštitila. 

Pogledajte snimku i saznajte kako.