NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeBila je savršena mama, no počinila je samoubojstvo samo 9 dana nakon...

Bila je savršena mama, no počinila je samoubojstvo samo 9 dana nakon što je rodila blizanke

“Bila je savršena mama”, kaže Tyler Sutton o svojoj supruzi Ariani. Iako je počinila samoubojstvo samo devet dana nakon što su se rodile njezine blizanke, on želi da znate da je voljela biti mama i da je željela svoje blizanke više od svega.

Voljela je biti majka njihovoj četverogodišnjoj kćeri Melody i kaže, Sutton, “Ariana je bila Melodyina najdraža osoba na svijetu.”

Tragični gubitak Ariane Sutton nažalost je savršen primjer kako su postporođajna depresija i psihoza užasan problem. Zbog toga je Ariana vjerovala da je njezinim trima kćerima i mužu bolje bez nje. Ukradena joj je spoznaja da je doista nevjerojatna majka puna ljubavi.

Muž hrabro dijeli priču u nadi da spasi druge

Tyler Sutton hrabro dijeli priču svoje supruge u nadi da će spasiti druge živote. Vidite, Ariana je također imala postporođajnu depresiju nakon Melodynog rođenja. Borili su se zajedno.

Ipak, rekao je: “Bio sam jako nervozan. Ali biti majka bila je Arianina najdraža stvar na svijetu. I mislio sam da će, ako ostanem na oprezu, sve biti u redu drugi put.” Imali su čak i plan prema kojem je Ariana jednom tjedno odlazila kod psihologa, a njezin akušer bio je svjestan njezine povijesti.

Mama s blizancima
Foto: People

Ali kad su se blizanke, Everly i Rowan, rodile nekoliko tjedana ranije, Ariana je brzo iskusila stare probleme. Dok je bila trudna, prestala je uzimati antidepresive, zabrinuta da će to utjecati na njezine blizance. To je možda bila dobronamjerna pogreška.

Stručnjaci kažu da bi brzina napada kod Ariane ovoga puta mogla ukazivati ​​na postporođajnu psihozu, očito intenzivniji i opasniji oblik postporođajne depresije.

“U njezinom pismu bilo je jasno da je depresivna”, kaže Tyler. Rekla je da se osjeća kao teret. Bila je sve samo ne teret”, kaže. “Samo joj je trebala pomoć. Volio bih da je samo čekala da dođem kući kako bih joj mogao pomoći.”

Znakovi i simptomi postporođajne depresije

U čast Arianinog života, evo nekih znakova i simptoma postporođajne depresije:

  • Plakanje i osjećaj tuge češće nego inače.
  • Osjećaji ljutnje.
  • Povlačenje od voljenih.
  • Osjećaj obamrlosti ili nepovezanosti s bebom.
  • Brinete se da ćete povrijediti bebu.
  • Osjećate se krivima što niste dobra mama ili sumnjate u svoju sposobnost da se brinete za bebu.

Najvažnija stvar koju možete učiniti za mamu koja je upravo rodila je pitati: “Kako si, stvarno?” Čak i ako ništa ne sumnjate, pitajte. Možda ćete spasiti život! I zapravo nemojte čekati da se beba rodi da biste razgovarali, kaže Tyler Sutton.

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare