sijamske blizanke razdvojene

26.2.2002. blizanke Kendra i Maliyah Herrin su rođene dijeleći debelo crijevo, mjehur, jetru i jedan bubreg.

Njihovi roditelji, Erin i Jake, su bili suočeni za teškom odlukom: trebaju li ih razdvojiti ili će ih držati spojene. Obje su opcije mogle biti opasne po njihov život.

„Jedan od liječnika nam je rekao da je sve od njihovih prsa prema dolje samo nakupina tkiva te da nemaju organe kako bi preživjele izvan moje utrobe“, objasnila je Erin.

„Drugi nam je liječnik rekao da ih jednostavno pobacimo jer je sve to jako komplicirano. No vidjela sam njihova lica na jednom pregledu te sam se zaljubila u njih. Bila sam odlučna učiniti sve što mogu kako bi ih sigurno dovela na svijet, čak i ako bi moj život bio u opasnosti.“

Erin i Jake su na kraju odlučili razdvojiti blizanke kada napune 4 godine jer su osjećali da će tako imati najbolju priliku voditi normalan život. Bila je to zaista neviđena operacija koja je implicirala mnoge rizike po zdravlje.

Od tada su Malayih i Kendra bili jedine blizanke koje dijele bubreg, a prošle su razdvajanje. Njihova je operacija dobila pozornost medija. Erin je bila jako emocionalna pred kamerama dok su njezine kćeri bile na operaciji.

Unatoč niske stope preživljavanja, Kendra i Maliyah su nadišle sva očekivanja. Zahvaljujući fantastičnom timu od 6 kirurga, blizanke su uspješno razdvojene nakon 26 sati. Kendra je dobila njihov zajednički bubreg, a Maliyah je prošla dijalizu dok joj nije presađen mamin bubreg.

Nakon što su četiri godine živjele kao jedno, Kendra i Maliyah su morale naučiti kako živjeti odvojeno.

„Djevojke su bile sretne što su napokon samostalne, ali ponekad sam ih znala naći kako se igraju i hodaju kućom na štakama držeći se jedna za drugu, kao da su još uvijek spojene“, rekla je Erin.

Blizanke danas imaju svoj YouTube kanal na kojem iznose dogodovštine iz svog života.