Silovalo ju je sedam muškaraca, no Duh Sveti ju je potaknuo na nešto nevjerojatno

Joy Tan-Chi Mendoza, koju je u pljački u njezinom domu, kada je imala 15 godina, silovalo sedam muškaraca, podijelila je svoju priču o oprostu.

Joy Mendoza odrasla je u kršćanskom domu punom ljubavi. Njezin je otac pastor i odgojeni su u kršćanskom duhu.

Tako joj je u vrlo mladoj dobi bila usađena vjera. Kao obitelj su neprestano proučavali Bibliju i molili se za zaštitu svake noći. Ali kada je imala 15 godina, dogodio se tragični incident koji je uništio njezin svijet.

Jedne su noći Joyini roditelji bili odsutni. Ona i neka njezina braća i sestre su ostali od kuće kada je oko šest navečer deset naoružanih pljačkaša ušlo u njihov dom. Te večeri Joy se trebala istuširati u spavaćoj sobi svojih roditelja, ali je osjetila da nešto nije u redu.

“Mislim da mi je Duh Sveti već dao osjećaj u mom srcu, pa sam molila”, prisjetila se.

Silovalo ju je sedam muškaraca
Snimka zaslona: YouTube

VIDI OVO: Mladić ju je htio silovati, no ona je tri puta uzviknula ime Isus

Razbojnici su je napali

Zatim je pogledala niz hodnik, a muškarac je potrčao prema njoj. Joy je pobjegla i zaključala se u kupaonici. Međutim, naoružani muškarac je došao i počeo lupati vratima. Pljačkaš je pitao gdje se nalazi njihov novac i nakit. Ostavši bez izbora, 15-godišnjakinja je odvela pljačkaše do njihovih dragocjenosti.

Mislila je da će je čovjek ubiti jer je imao pištolj. Umjesto toga, muškarac ju je počeo seksualno napadati. Dotad nije imala dečka, nikada se nije poljubila i bila je nevina. Osjećala se bespomoćno i samo je plakala. Od tog trenutka, muškarac ju je proslijedio drugom pljačkašu. Tada je došao još jedan muškarac, koji joj je činio isto dok je svih sedam pljačkaša nisu jedan po jedan napali.

Joy nije mogla vjerovati što joj se događa. Ali usred tog tragičnog iskustva u mislima je čitala Psalam 23.

Uspjela je oprostiti 

“Sjećam se da sam razmišljala da sam svoj život dala Isusu kada mi je bilo devet godina. Tako sam u svom srcu znala da, ako me ubiju, znam kamo idem. Imala sam mir i samo sam u sebi pomislila da mogu dodirnuti moje tijelo, mogu učiniti sve te stvari mome tijelu, ali ne mogu dodirnuti moju dušu jer pripada Bogu”, rekla je Joy.

Joy i njezina obitelj nisu podnijeli tužbu protiv muškaraca koji su je silovali i opljačkali njihov dom.

“Trebamo milost, trebamo oprost. Bog me podsjetio: ‘Joy, zapravo si baš poput tih ljudi, i samo si zbog Moje milosti i oprosta u pravom odnosu sa mnom. Pa možeš li onda pružiti tu istu milost i oprost koji sam ti dao da oprostiš tim ljudima?'”, dodala je.

Joy je danas sretna mama šestero djece. Joy i suprug Edric 22. srpnja ove godine obilježavaju dvadesetu godišnjicu braka.

Priznala je da su se neki ljudi bliski njezinoj obitelji protivili njihovom koraku da ne nastave sa slučajem, ali rekla je da vjeruje Bogu kao istinskom djelitelju pravde.

“Bog kaže: ‘Osveta je moja i ja ću vratiti.’ Također moram vjerovati da je Bog veći od pravosudnog sustava”, rekla je.

Više o Joyinom svjedočanstvu poslušajte u videu u nastavku.