Sin je fotografirao oca 17 dana prije smrti, a posljednje fotografije će vam slomiti srce

Fotograf Josh Neufeld je 2015. godine ostao bez oca. Fotografirao ga je je 17 dana prije smrti, a posljednje fotografije slamaju srce. 

Kad su mu doktori otkrili rak, već je bilo prekasno. Bolest se proširila po vitalnim organima i nisu mogli učiniti ništa kako bi ga spasili. U samo dva mjeseca je izgubio borbu protiv raka.

Joshova obitelj je bespomoćno gledala kako se čovjek koji je volio život, vožnje na biciklu, pisanje knjiga i zanimljive rasprave polako pretvara u izmučenu osobu zarobljenu u bolesnom tijelu. S njim su proveli zadnja 2-3 tjedna u bolnici, 10 sati dnevno. Josh je počeo slikati oca i tako bilježiti njegov odlazak.

Fotografije oca prije smrti 1
Foto: joshneufeldphotography.com

Na prvim fotografijama je još uvijek bio nasmijan. Iako je trpio bolove, još uvijek je bio pun energije i željan života. To se sve više počelo mijenjati. On i njegova obitelj na tragičan su se način suočili s pojmovima života i smrti, prolaznosti vremena i nepravdi.

Josha je zadivio očev jak karakter. Otac se i u ovim teškim trenucima nije predao crnim mislima. Tijelo mu se mijenjalo, ali otac u glavi ostao jak. Prihvatio je da je smrt nešto što se ne može zaobići.

Fotografije oca prije smrti 2
Foto: joshneufeldphotography.com

Nikome neće biti lako gledati ove fotografije koje pokazuju posljednje trenutke čovjeka koji je nažalost prekasno saznao da je bolestan.

IZVOR:Lajk.hr