Siromašna žena je na putu do posla pronašla torbu punu novaca, a zatim učinila nešto divno

Siromašna žena je na putu do posla na koji je kilometrima pješačila je pronašla torbu punu novaca. No, umjesto da ga zadrži za sebe, ona je učinila nešto zbog čega joj se svi dive.  

Diane Gordon, poput mnogih ljudi, iskusila je probleme s automobilom. Međutim, za razliku od većine ljudi, Diane je počela pješačiti kilometrima do posla otkako joj se automobil pokvario prije gotovo godinu dana, piše People.

Čak i po hladnoći i snijegu, Diane bi pješačila gotovo 5 kilometara, 5 dana u tjednu, do svog posla u lokalnoj trgovini.

Međutim, jednog dana, sredinom siječnja, Diane je došla do zapanjujućeg otkrića. Dok je stala na benzinskoj crpki da nešto prezalogaji, Diane je na parkiralištu naišla na torbu s novcem.

Ovo nije bila vreća novca s nekoliko dolara i nešto sitniša. Ova torba je bila vrijedna skoro 15.000 dolara!

“Pogledala sam dolje na tlo i pronašla plastičnu vrećicu s velikom svotom novca u njoj,” rekla je Diane za Fox 2.

Žena je točno znala što treba učiniti s pronađenim novcem

To bi bilo više nego dovoljno novca da se popravi Dianein osobni prijevoz, a puno toga više. Međutim, Diane je točno znala što treba učiniti s tisućama dolara koje je otkrila.

Odmah je pozvala vlasti da prijave i predaju golemu svotu gotovine.

“Ovo ne pripada meni, moram pozvati policiju”, rekla je.

Dianein čin poštenja ostavio je Dan Kellera, šefa policije, zatečenim.

“Nije oklijevala; nije to ispitivala”, rekao je. “Ovo se ne događa često, da netko pronađe veliku svotu novca i preda je.”

Ispostavilo se, izvještava People, da je novac koji je Diane pronašla pripadao mladom, tek vjenčanom paru koji se upravo toga dana vjenčao.

Ali priča tu ne završava!

Supruga jednog od policajaca u Policijskoj postaji White Lake Township bila je toliko dirnuta Dianeinim činom integriteta da je odlučila postaviti GoFundMe stranicu za nju. Željela je pomoći prikupiti dovoljno novca da Diane kupi novi auto. I početkom veljače su to i uspjeli!

Ažuriranje na stranici od 8. veljače zahvalilo je svima na njihovoj “ogromnoj” podršci. Također se dodaje da je Diane “jučer službeno potpisala za svoj novi Jeep Compass.”

Kakva dirljiva i lijepa priča koja nas podsjeća da još uvijek ima dobrih i poštenih ljudi na svijetu!